Την εβδομάδα 27.9.2021 – 1.10.2021 ομάδα τεσσάρων μαθητών και δυο εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνάσιου Ναυπάκτου  συμμετείχε στην πρώτη κινητικότητα του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Protect Ecosystem and Life» (2020-Ι-C201-KA229-078155-4) στην Σμύρνη της Τουρκίας. Η ομάδα του σχολείου μας συνεργάστηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της  Τσεχίας, Τουρκίας, Πορτογαλίας, Εσθονίας και Ρουμανίας.  

Μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος  οι μαθητές θα μάθουν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη διαχείριση των φυσικών πόρων και των απορριμμάτων.  Οι μαθητές θα συλλέξουν και θα αναλύσουν πληροφορίες  ώστε να αναπτύξουν σχέδια που στοχεύουν στη μείωση της σπατάλης των φυσικών πόρων και  της ρύπανσης και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών  σε θέματα ανακύκλωσης. Η ανάπτυξη, ο διαμοιρασμός και η διάχυση των σχεδίων θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Κατά την πρώτη κινητικότητα τις ομάδες του προγράμματος υποδέχτηκε και φιλοξένησε το σχολείο  Ege Universitesi Guclendirme Vakfi Okullari Ozel.

Οι ομάδες ενημερώθηκαν για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το ίδρυμα TURMEPA, συμμετείχαν στο  καλλιτεχνικό και δραματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής βασισμένο στο βιβλίο Nature’s Toy Box της  Wenda Shurety, καθοδηγήθηκαν στη συγγραφή ιστορίας σε ψηφιακή πλατφόρμα, παρουσίασαν το τοπικό οικοσύστημα της περιοχής τους, ανέπτυξαν μέσα από το εργαστήριο δημιουργικού δράματος και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σχέδια προσαρμογής στην αλλαγή των οικοσυστημάτων και τέλος,  παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα:  «Τι γίνεται σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στο σχολείο και την περιοχή μου;»

Επίσης, επισκέφθηκαν γειτονικές πόλεις και περιοχές της Σμύρνης που παρουσιάζουν ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον,  το Κέντρο Εφαρμογών και Ερευνών Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ege και τα Εθνικά Πάρκα στο  Σασαλί και στο Κουσάντασι.

Οι μαθητές και

οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...