Το 2017 έτος ανατροπών στις συντάξεις, όλες οι αλλαγές!

Μεγάλες ανατροπές έρχονται στα εισοδήματα των συνταξιούχων, μέσα στο 2017! Ήδη οι συνταξιούχοι έχουν δεχτεί το βάρος μέτρων, όπως η μείωση επικουρικών με  απώλεια 233 εκατ. ευρώ, η μείωση των νέων συντάξεων κατά 30%, η μείωση  58,7 εκατ. ευρώ σε συντάξεις χηρείας, το «κούρεμα» των συντάξεων άνω των 2.000 ευρώ μεικτά, τις περικοπές σε αυτές των τραπεζοϋπαλλήλων έως 21% και την νέα περικοπή στο ΕΚΑΣ που άγγιξε  250.000 συνταξιούχους.

Στη δεύτερη φάση της σταδιακής κατάργησης του επιδόματος, τα επιδόματα να περικόπτονται έως 40%. Δηλαδή, το επίδομα των 230 ευρώ πέφτει στα 138 ευρώ.

Το 2017, έρχεται ο επανϋπολογισμός των 2,6 εκατ. κύριων  συντάξεων, καθώς μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πρέπει να επαναϋπολογιστούν όλες οι κύριες συντάξεις για να προκύψει η περίφημη «προσωπική διαφορά».

Εδώ καραδοκεί ο κίνδυνος για νέες μειώσεις, καθώς σε αυτή την κατεύθυνση πιέζουν οι δανειστές και αν είναι να γίνει μείωση, ο επανϋπολογισμός θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία.  Πάντως, από την κυβέρνηση τονίζεται, ότι δεν υπάρχει θέμα νέας μείωσης των συντάξεων.

Ακριβότερα γίνονται και τα πλασματικά έτη, από 6,67 σε 20%. Η αύξηση του κόστους εξαγοράς πλασματικών ετών, ισχύει από την πρωτοχρονιά και με την νομοθεσία του ΕΦΚΑ αυξάνεται σημαντικά το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Τι κόβεται από τις συντάξεις

Οι μειώσεις μικρές και μεγάλες, είναι «διάσπαρτες» σε συντάξεις και επιδόματα, όμως σε κάθε μορφή τους, όλες συρρικνώνουν το εισόδημα των συνταξιούχων. 

Οι πρώτες ήρθαν από την μείωση του ΕΚΑΣ κατά 431 εκατ. ευρώ, την μείωση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 10,6 εκατ. ευρώ και τις επικουρικές κατά 26,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά μειώνεται η δαπάνη για τις κύριες κατά 86 εκατ. ευρώ, ενώ λιγότερα 132,4 εκατ. ευρώ, θα πληρώσει το Δημόσιο, λόγο του πλαφόν.

Περί τα 29,1 εκατ. ευρώ, εξοικονομεί η μείωση στις  συντάξεις των τραπεζικών και ακόμα 33,1 εκατ. ευρώ, από τις συντάξεις θανάτου.

Στο ΕΤΕΑ, οι συντάξεις μειώνεται κατά 233,9 εκατ. ευρώ και οι χήρες χάνουν 58,7 εκατ. ευρώ. Οι νέες αλλαγές φέρνουν συνολική μείωση 132,4 εκατ. ευρώ από τους δικαιούχους μεγαλύτερων συντάξεων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...