Το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου: φορέας υποδοχής σε πρόγραμμα Erasmus +

Το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου έγινε φορέας υποδοχής για τον εκπαιδευτικό Mahmoud AMOR του επαγγελματικού λυκείου LP GAMBETTA – BOURGOIN –  JALLIEU της Γαλλίας για την εβδομάδα από 28 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου, στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος «Erasmus+ δράση KA1, Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης (Job Shadowing)».

Το συντονισμό της δράσης ως  contact person είχε η κ Τσιάρα Γεωργία, υποδιευθύντρια,  σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα (κα Αδαμοπούλου Ελένη, κα Δερμάτη Ειρήνη και κα Παπακώτση Φωτεινή).

Στη διάρκεια όλης της εβδομάδας ο κ AMOR παρακολούθησε τα μαθήματα γαλλικών της συντονίστριας, καθώς και άλλων διδακτικών αντικειμένων όπως λογοτεχνία με την κα Αδαμοπούλου Ελένη, γεωγραφία με την κα Πλατανιώτη Ιωάννα, φυσική με τον κ Δρίβα Ανάργυρο,  αγγλικά με την κα Δερμάτη Ειρήνη και πληροφορική με την κα Μπισμπίκη Γεωργία.

Στα μαθήματα ο εκπαιδευτικός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος διδακτικών πρακτικών όπως: δραματοποίηση, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια ρόλων, ανεστραμμένη τάξη,  πλατφόρμες e-me και e-class. Η διδασκαλία στηρίχτηκε και στη χρήση εργαλείων τεχνολογίας (τάμπλετ, κινητές συσκευές και εφαρμογές όπως το kahoot) και παραδοσιακών εργαλείων (όπως η χρήση καρτών για παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου, χρήση αυθεντικού ξενόγλωσσου κειμένου). Στο τέλος των μαθημάτων ανταλλάχθηκαν ιδέες και καλές πρακτικές.

Επίσης ο κ AMOR συμμετείχε  στη δράση/ παιχνίδι «κυνήγι θησαυρού» στην περιοχή του λιμανιού και του κάστρου, που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Πολιτοπούλου Γιώτα, Γρέντζελου Εύη και Παπακωνσταντίνου Σμαρώ, με ομάδα μαθητών της Γ τάξης του σχολείου μας, με σκοπό την ανακάλυψη των αξιοθέατων μνημείων της πόλης μας μέσω της εφαρμογής goosechase, δράση την οποία είχαν διδαχτεί με την κινητικότητά τους στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus KA1 Let’s ISA στη Ρώμη τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ξεναγήθηκε στη Ναύπακτο και στην  Πάτρα από τις καθηγήτριες Τσιάρα Γεωργία και Αδαμοπούλου Ελένη και γνώρισε τη φιλοξενία όλου του συλλόγου στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της πόλης και στην παραλία Γριμπόβου.

Ήταν μια συνάντηση πλούσια σε εμπειρίες!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...