Το Eurogroup έδωσε το “πράσινο” για την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

Το Eurogroup έδωσε το “πράσινο” για την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα
Το Eurogroup έδωσε το


04/12/2019 – 17:48

767 εκ. ευρώ επιστρέφουν στην Ελλάδα

Την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) ενέκρινε το Eurogroup.

Τα 767 εκατομμύρια ευρώ, το ποσό των ANFAs και SMPs, που θα επιστραφεί στην Ελλάδα, θα εκταμιευθούν το επόμενο έτος, αφού πρώτα εγκριθεί από κάποια Κοινοβούλια και την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Το 2020, επίσης, αναμένεται να διεξαχθεί η όποια συζήτηση για αλλαγή χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα και θα αφορά τα επόμενα ANFAs και SMPs που είναι προγραμματισμένα να εκταμιευθούν τον Ιούνιο.

Για τη θετική έκβαση της συνεδρίασης είχε προϊδεάσει ο επικεφαλής του οργάνου Μάριο Σεντένο, ο οποίος προσερχόμενος δήλωσε πως «η έκθεση της Κομισιόν είναι αρκετά θετική».

Αντίστοιχα και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στη σύνοδο αναφέρθηκε στο θέμα της Ελλάδας, λέγοντας «θα συζητήσουμε την 4η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας στην οποία συνολικά βλέπουμε θετικές εξελίξεις σε όρους εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών στόχων και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί». Τόνισε επίσης ότι «είναι σημαντικό να συνεχιστεί το momentum των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...