Το Reuters αποχαιρετά τον Γιάννη Μπεχράκη με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα

Το Reuters αποχαιρετά τον Γιάννη Μπεχράκη με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα

Το Reuters αποχαιρετά τον Γιάννη Μπεχράκη με ένα αφιέρωμα όπως λέει σε έναν από τους πιο αγαπημένους και πολυβραβευμένους φωτογράφους του πρακτορείου.

“Στα 30 χρόνια πορείας του ο Μπεχράκης κάλυψε μερικά από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και την Τσετσενία, τον τεράστιο σεισμό στο Κασμίρ αλλά και την Αιγυπτιακή Άνοιξη. Κέρδισε τον σεβασμό και των συναδέλφων αλλά και των ανταγωνιστών του με τις ικανότητες και τη γενναιότητά του. Οδήγησε την ομάδα του στο βραβείο Pulitzer το 2016 για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης. Οι άνθρωποι που δούλεψαν μαζί του λένε ότι το Reuters έχασε έναν ταλαντούχο και αφοσιωμένο δημοσιογράφο” αναφέρει.

“Είναι ξεκάθαρα το να λες την ιστορία με τον πιο καλλιτεχνικό τρόπο” τονίζει για το στυλ του Μπεχράκη, ο βετεράνος φωτογράφος του Reuters. “Δεν θα δεις κανέναν άλλον τόσο αφοσιωμένο και επικεντρωμένο αλλά και που θυσίασε τα πάντα για να τραβήξει την πιο σημαντική φωτογραφία¨προσθέτει.

Αυτή του η προσήλωση ήταν εντυπωσιακή. Ο φίλος και συνάδελφός του για 30 χρόνια, Βασίλης Τριανταφύλλου τον περιγράφει ως έναν “τυφώνα” που δούλευε όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας και αρκετές φορές με σημαντικό προσωπικό ρίσκο για να τραβήξει τη φωτογραφία που ήθελε.

Όταν ο Μπεχράκης δεν ήταν αφοσιωμένος στη δουλειά, ήταν αστείος και ζούσε τη ζωή στο μέγιστο βαθμό.

“Ένας από τους καλύτερους φωτορεπόρτερ της γενιάς του, ο Γιάννης ήταν παθιασμένος, έντονος και ζωηρός τόσο στη δουλειά όσο και στην προσωπική του ζωή” είπε η Ντίνα Κυριακίδου Κοντίνη.

“Οι φωτογραφίες του είναι εικονικές, κάποιες είναι έργα τέχνης δικαιωματικά. Αλλά ήταν η συμπόνοια του που τον έκανε σπουδαίο φωτορεπόρτερ” πρόσθεσε.

 

“Η αποστολή μου είναι να σας πω την ιστορία και μετά να αποφασίσετε μόνοι σας τι θέλετε να κάνετε” είχε πει σε ένα πάνελ συζήτησης για τις βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες για την προσφυγική κρίση.

“Η αποστολή μου είναι να βεβαιωθώ ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε” τόνισε.

Πηγή: Reuters

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/355845-To-Reuters-apochaireta-ton-Gianne-Mpechrake-me-ena-photographiko-aphieroma ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...