Τρίκορφο: Τα νερά του Ευήνου γκρέμισαν κολόνες της ΔΕΗ και παρέσυραν εκσκαφέα. Βίντεο -Φωτο

Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Τρικόρφου  όταν ο ποταμός  Εύηνος φέρνει νερό.

Κατά την διάρκεια των έντονων φαινομένων κατά την διάρκεια της νύχτας τα ορμητικά νερά έκαναν πάλι ζημιές και μάλιστα πολύ σοβαρές. Οι κολόνες της ΔΕΗ που πριν λίγο καιρό είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) παρασύρθηκαν πάλι σήμερα με αποτέλεσμα ξενοδοχειακή μονάδα και μονάδα παραγωγής μαρμελάδων να μην μπορούν να λειτουργήσουν και συγχρόνως το προσωπικό να μπορεί να εργαστεί δημιουργώντας μεγάλη ζημία και στις δύο επιχειρήσεις που έχουν δώσει ανάπτυξη στην περιοχή.

Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και πάρα πολύ καιρό χωρίς όμως κανείς να κάνει τίποτα για να δοθεί λύση , η αργοπορία της προηγούμενης περιφερειακής διοίκησης και η καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων σε μια περιοχή που είχε κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη το 2015 έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν τελειώσει τα αντιπλημμυρικά έργα ακόμη ενώ θα έπρεπε  να έχουν τελειώσει από το 2018 με αποτέλεσμα η νέα περιφερειακή διοίκηση να δίνει μάχη με τον χρόνο από την 1η Σεπτέβρη όπου και ανέλαβε για προχωρίσουν τα έργα.

Γιατί καθυστέρησαν τόσο αφου οι ανακοινώσεις έλεγαν άλλα τότε;

Δείτε στα παρακάτω link τις ανακοινώσεις και τις συνεντεύξεις τύπου της ποηγούμενης Περιφερειακής διοίκησης από το 2018 (Link 1) – (Link 2)

Εκτός όμως από την ζημιά που προκλήθηκε στις επιχειρήσεις της περιοχής και στους εργαζομένους , τα ορμητικά νερά παρέσυραν εκσκαφέα και συνεχίζουν αδιάκοπα να «τρών廨 στρέμματα καλλιεργήσιμης Γής.

Το σημείο σήμερα το πρωί επισκέφτηκε ο αντιδήμαρχος Χάλκειας κ. Τραχύλης , ο διευθυντής  της αρμόδια υπηρεσίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  κ. Καραγιάννης για να αξιολογήσει  την κατάσταση.

Αξίζει να αναφέρουμε άμεση ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη για το θέμα που προέκυψε , όπως επίσης και των ανθρώπων  του ΔΕΔΔΗΕ και του διευθυντή κ. Γαλάνη για να δώσουν άμεση λύση  καθώς ακόμη δεν έχει ρεύμα η ξενοδοχειακή μονάδα και την μονάδα παραγωγής μαρμελάδων. Ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί λύση γιατί η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη.

Δείτε εικόνες:

Τα νερά λίγη ώρα μετά σκέπασαν τον εκσκαφέα όπως και τις κολόνες



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...