Τρίτο στην Ελλάδα το 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου Ασημένιο μετάλλιο από την Έλ. Μπανιά στη Δ’ Δημοτικού.

2ODHM NAKISΕντυπωσιακή εμφάνιση  πραγματοποίησαν οι Ναυπάκτιοι μαθητές-σκακιστές τόσο στο 11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 27 Απριλίου όσο και στο 25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή  28 Απριλίου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου στην Ερέτρια στην Εύβοια.

Την  μεγαλύτερη επιτυχία στο σχολικό σκάκι πέτυχε η ομάδα του 2ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου,  αφού κατάφερε στη τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος να καταλάβει την τρίτη θέση μεταξύ των 48 καλύτερων ομάδων της Ελλάδας,  που είχαν προκριθεί καταλαμβάνοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις  από τα περιφερειακά πρωταθλήματα . Η ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ναυπάκτου σημείωσε 4 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα  και αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη των αγώνων,  αφού ξεπέρασε ομάδες Δημοτικών Σχολείων  με μεγάλη ιστορία και πολλά πρωταθλήματα στο σκάκι, όπως  το 9ο Ασπροπύργου, το 1ο Χανίων, το 14ο Καβάλας, το Αρσάκειο Πατρών   και το 8ο Πετρούπολης . Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως κατέλαβε την 3η θέση,  πίσω από δύο σχολεία των μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας,  το 142ο Αθηνών και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Την ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου   αποτελούσαν οι Κούρογλου Κωνσταντίνος, Κρίτσας Βασίλης, Κρίτσας Γιώργος και Μπανιά  Ελένη, μία 4άδα παιδιών που μελετούν αρκετές ώρες  σκάκι και έχουν αποκτήσει πολλές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας  σε πολλά επίσημα τουρνουά.  Τα παιδιά αυτά ανήκουν στον ΑΣΟΝ – ΕΠΑΧΤΟΣ συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και κάθε άλλο παρά τυχαία θα πρέπει να θεωρηθεί  η διάκρισή τους. Οφείλουν πολλά στον πρόεδρο του συλλόγου Παναγιώτη Νάκη που ξεκίνησε την «υπόθεση»  σκάκι στην πόλη μας και  διοργανώνει κάθε χρόνο τα σχολικά πρωταθλήματα δημιουργώντας έτσι ανταγωνιστικές  σχολικές ομάδες οι οποίες συμμετέχουν με επιτυχία στους περιφερειακούς αγώνες,  που αποτελούν και το κριτήριο πρόκρισης στους πανελλήνιους. Πολύ σημαντική είναι  η συνεισφορά του προπονητή   τους,  Ανδρέα Παπά που έχει συμβάλει στην περεταίρω βελτίωση τους. Εύσημα για την επιτυχία θα πρέπει να αποδοθούν και στη Δημοτική αρχή που έχει παραχωρήσει την αίθουσα «Ναυπακτία» τα τελευταία χρόνια στον ΑΣΟΝ διευκολύνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό της προπονήσεις των πολλών παιδιών που ασχολούνται πλέον με το σκάκι και τα οποία «κατακλύζουν» το χώρο τα απογεύματα μαθαίνοντας  τα μυστικά του πώς να κάνεις  «ματ»
Πολύ καλή παρουσία είχε στο ομαδικό και το 1ο ΓΕΛύκειο Ναυπάκτου ( Λουκόπουλος, Φούντας, Σμπούκης,  Δρίβα)  το οποίο κατέλαβε την 7η θέση σε 10 ομάδες  σημειώνοντας 2 νίκες – 1 ήττα – 3ήττες.
Όσον αφορά το   25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ το οποίο διεξήχθη την Κυριακή  και τη Δευτέρα 28 και 29 Απριλίου αντίστοιχα η μεγαλύτερη  διάκριση όπως και πέρσι ήρθε από την Έλενα Μπανιά που βελτίωση την περσινή της 3η θέση κατακτώντας φέτος το αργυρό μετάλλιο με 5,5 νίκες στα κορίτσια της Δ’ Δημοτικού. Τις περισσότερες νίκες από όλους στο ατομικό σημείωσε πάντως ο Κωνσταντίνος Κούρογλου ο οποίος με 6 νίκες κατέλαβε την 13η θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική λόγω μεγάλων ονομάτων ΣΤ Δημοτικού. Λίγο πιο πίσω στην ίδια τάξη με 5,5 βαθμούς  και στην 23η θέση ανάμεσα σε 100 συμμετέχοντες βρέθηκε ο Βασίλης Κρίτσας πραγματοποιώντας μια ακόμη καλή εμφάνιση. Τέλος ο Γ. Κρίτσας με 4 νίκες κατετάγη 37ος στη Δ Δημοτικού.
Στα υπόλοιπα αγόρια ο Σ. Μπανιάς κατέλαβε με 5 νίκες την 23η θέση και ο Γ. Φούντας με 3,5 νίκες την 33η θέση   στην Α Δημοτικού,  αποτελέσματα που αποδεικνύουν  πως υπάρχει και μέλλον αφού ο ΑΣΟΝ με προπονητή τον Π. Νάκη λειτουργεί τμήματα αρχαρίων και ήδη φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα στις μικρές τάξεις.
Στα κορίτσια η Άνθια Πράπα βρέθηκε πολύ κοντά στο χάλκινο μετάλλιο με 5 νίκες στα κορίτσια της Β Γυμνασίου όμως τελικά δεν ευνοήθηκε στην ισοβαθμία και κατέλαβε τελικά την 4η θέση.  Στην 12η θέση βρέθηκε στα κορίτσια της Α Γυμνασίου η Αγγελίνα Μπανιά σημειώνοντας 4 νίκες ενώ στην 16η θέση κατετάγη τελικά με 3,5 νίκες η Κωνσταντίνα Κατσιγιάννη.
Αυτό που μέτρησε ωστόσο περισσότερο από όλα στην Εύβοια ήταν η χαρά των 837 παιδιών που συμμετείχαν συνολικά σε αυτό το σκακιστικό «πανηγύρι». Παιδιά από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο  που διασκέδασαν, έκαναν νέους φίλους  χαμογέλασαν με τις νίκες τους ή λυπήθηκαν με τις ήττες τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ελπίδα πως θα είναι σε θέση να κάνουν περισσότερα ματ στους αντιπάλους τους….


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H καλή οργάνωση,η σωστή διδακτική προσέγγιση και η θέληση για διάκριση,επιφέρουν πάντα θετικά αποτελέσματα. Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους που πλαισιώνουν το σκακιστικό σύλλογο και ιδιαίτερα στα παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...