Τραγική ειρωνεία στη Μυρσίνη: Ο μπαμπάς έσωζε άλλο παιδί την ώρα που το δικό του πνιγόταν

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον πατέρα του προσφυγόπουλου από τη Συρία που πνίγηκε την Κυριακή στη Μυρσίνη.

Τη στιγμή που το 2,5 χρονών παιδάκι διέφευγε της προσοχής των οικείων του και πήγαινε προς την παραλία, όπου βρέθηκε πνιγμένο, ο πατέρας του, όπως αναφέρει το patrisnews.com, φρόντιζε ένα παιδάκι φιλικής οικογένειας που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και χρειαζόταν μεταφορά σε νοσοκομείο.

Είναι το δεύτερο προσφυγόπουλο που πνίγεται στη Μυρσίνη. Τον Οκτώβριο του 2016 ένα παιδάκι είχε πνιγεί στα νερά της βροχής που είχαν γεμίσει τότε την πισίνα η οποία σήμερα είναι περιφραγμένη.

«Θα αναχωρούσαν για Γερμανία»

Ο  Γιώργος Αγγελόπουλος, Συντονιστής Τομέα Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη, που βρέθηκε την ώρα του τραγικού συμβάντος στη Δομή αφηγείται τι συνέβη:

«Δυστυχώς σήμερα χάσαμε ένα αγοράκι δυόμιση ετών, η οικογένεια του οποίου, κατά τραγική ειρωνεία της τύχης, είχε ετοιμάσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, τα διαβατήριά τους, τα οποία θα παραλάμβανε μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να αναχωρήσουν, με πιθανότερο προορισμό τη Γερμανία.

Σήμερα γύρω στις 12.15 το μεσημέρι κλήθηκα, πάλι κατά τραγική σύμπτωση, από τον πατέρα του παιδιού για ένα άλλο παιδάκι που είχε παρουσιάσει αλλεργία από κάτι που έφαγε. Μιλώντας με τον παιδίατρο,  κ. Τασόπουλο, υπεύθυνο του ΚΥ Γαστούνης μου είπε ότι η κατάσταση του παιδιού χρήζει ασθενοφόρου, και εγώ, όπως είναι η πάγια τακτική μου, πήγα στη δομή για να συντονίσω τη μετάβαση του παιδιού στο ασθενοφόρο.

Πηγαίνοντας στη δομή είδα μια ελαφρά κινητοποίηση, ανθρώπους να ψάχνουν τον μικρό. Μάλιστα, προσφέρθηκα και ο ίδιος να βοηθήσω αναζητώντας το παιδί στον εξωτερικό χώρο.

Γύρω στις 12.45, όταν το ασθενοφόρο έστριβε για να παραλάβει το περιστατικό με την αλλεργία, άκουσα τους πρόσφυγες να με φωνάζουν.  Κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί. Πήγα προς το μέρος τους και είδα το παιδί βρεγμένο με κάποια  φύκια στα μαλλάκια του, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Μπήκε αμέσως στο ασθενοφόρο και έφυγε.

Αργότερα, με ειδοποίησαν οι γιατροί ότι το παιδί ήταν νεκρό και ότι έπρεπε να το ανακοινώσω και στους γονείς».

Πώς παραβίασε την περίφραξη το παιδάκι

Ο κ. Αγγελόπουλος πριν από ένα χρόνο είχε ζητήσει από τον ΔΟΜ να αντικατασταθούν οι παλιές πόρτες, στις οποίες υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες.

Ερωτηθείς πώς βρέθηκε  το παιδί στην παραλία, καθώς ο χώρος είναι περιφραγμένος, απάντησε πως δεν γνωρίζει, προσθέτοντας ότι πράγματι ο χώρος είναι μεν περιφραγμένος, έχοντας και τις ανάλογες σημάνσεις. Όπως επισήμανε, όμως, ο χώρος δεν είναι φυλακή και όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να πάει στην παραλία.

«Ρώτησα για το παιδί και μου είπαν ότι το βρήκαν σε συγκεκριμένο σημείο (περίπου 40 μέτρα δεξιά της  περίφραξης, προς την καφετέρια)  όπου αργότερα παρουσία και του Λιμεναρχείου, το υπέδειξαν .

Πηγή: patrisnews.com



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...