Τραγούδησε playback στην ορκωμοσία του Ομπάμα η Beyonce; (VIDEO)

Τραγούδησε playback στην ορκωμοσία του Ομπάμα η Beyonce; (VIDEO)
Ούτε η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Ομπάμα μετά την ορκωμοσία του, αλλά ούτε και το φόρεμα της Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα, στην επίσημη δεξίωση δεν απασχόλησε τους αμερικανούς. Το θέμα συζήτησης είναι, αν η Μπιγιονσέ τραγούδησε ζωντανά το «The Star-Spangled Banner» ( ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ) ή απλώς συγχρόνισε τέλεια τα χείλη της με την ηχογραφημένη απόδοση του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια τήρησε σιγή ιχθύος την Τρίτη παρά τη θύελλα που ξέσπασε αν τραγούδησε «πλεϊ-μπακ». Μια εκπρόσωπος της ορχήστρας του αμερικανικού ναυτικού των ΗΠΑ, είπε ότι η διάσημη τραγουδίστρια, αποφάσισε να πάει την τελευταία στιγμή με προ-ηχογραφημένη μουσική και κατά τη γνώμη της, ο εθνικός ύμνος δεν αποδόθηκε ζωντανά.

Λίγο αργότερα όμως η ορχήστρα του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών ανασκεύασε, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της. «Όσον αφορά την ερμηνευτική απόδοση της κυρίας Knowles-Carter, η ορχήστρα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει αν ήταν ζωντανή ή προ-ηχογραφημένη». Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης, ότι τα μέλη της ορχήστρας και η Μπιγονσέ – αν και στην ανακοίνωση αποκαλείται με το επώνυμο της (Knowles-Carter)-, δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν κοινή πρόβα πριν την τελετή της ορκωμοσίας.

«Κάθε κομμάτι της μουσικής που πρέπει να εκτελεστεί στην τελετή της ορκωμοσίας προ-ηχογραφείται, για κάθε δύσκολη περίπτωση, όπως βλάβη του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή άλλες συνθήκες », αναφέρεται στην ανακοίνωση της ορχήστρας του πολεμικού ναυτικού.

Οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας πάντως απέφυγαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις. Όποια και αν είναι η αλήθεια, δεν είναι η πρώτη φορά που σε επίσημη τελετή ακούστηκε προ- ηχογραφημένο κομμάτι. Συνέβη και στην πρώτη ορκωμοσία του Ομπάμα όταν οι τέσσερις κλασσικοί ερμηνευτές, τραγούδησαν προ-ηχογραφημένα λόγω του ψύχους. Η Μαντόνα το έκανε το 2012 στο αμερικανικό Super Bowl και η Γουίντει Χιούστον το 1991.

Η προ- ηχογράφηση εξάλλου έχει εξαπλωθεί στην μουσική βιομηχανία. Ο συγχρονισμός των χειλιών της Μπιγιονσέ έγινε πρωτοσέλιδο θέμα σε όλο τον κόσμο. «Μου άρεσε η απόδοση και είτε πρόκειται για συγχρονισμό των χειλιών ή όχι ήταν ωραία απόδοση, με πρωτοτυπία, σε ένα τραγούδι που όλοι έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές» έγραψε η Washington Post.

Στο twitter υπήρξαν διάφορα σχόλια. « Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Μπιγιονσέ να ανοιγοκλείνει απλώς το στόμα» έγραψε ένας χρήστης. Πιο αιχμηρός κάποιος απογοητευμένος σημείωσε. «Προφανώς η παράσταση της Μπιγιονσέ ήταν όπως οι ουσίες του Άρμστρονγκ στις γαλλικές Άλπεις ».

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...