Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον 16 νεκροί όταν ποδοπατήθηκαν πηγαίνοντας σε συναυλία

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα έξω από το εθνικό στάδιο του Ανταναναρίβο, της πρωτεύουσας της Μαδαγασκάρης, όταν ποδοπατήθηκαν στον συνωστισμό για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της χώρας.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τα πτώματα 16 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και τρία παιδιά, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου HJRA. Λίγο νωρίτερα, ο διευθυντής του νοσοκομείου, καθηγητής Αλίσον Ολίβα Ρακότο, είχε κάνει λόγο για 15 νεκρούς και 80 τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το στάδιο Μαχαμασίνα, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, μετά τη στρατιωτική παρέλαση. Όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση, οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας άνοιξαν τις πύλες ώστε να μπορέσουν να βγουν οι θεατές από τον χώρο, προκαλώντας όμως έτσι την κίνηση του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί απ’ έξω και ήθελε να μπει μέσα.

Οι υπεύθυνοι έκλεισαν αμέσως τις πύλες και μπλόκαραν το πλήθος, με αποτέλεσμα δεκάδες να ποδοπατηθούν και να τραυματιστούν.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...