Η Νιγηρία δεν θα συμμετάσχει τελικά στο Μουντιάλ 2022 αφού αποκλείστηκε από τη Γκάνα, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την εισβολή των οπαδών της αμέσως μετά τη λήξη και τα επεισόδια που προκάλεσαν, με τα νέα να μην είναι καθόλου καλά αφού ο γιατρός της αναμέτρησης, ονόματι Τζόζεφ Καμπούνγκο, πέθανε στα αποδυτήρια του γηπέδου και ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μαζική επίθεση από τους οπαδούς.

Ο Καπούνγκο ήταν ο γιατρός που είχε ορίσει η αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τον έλεγχο ντόπινγκ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και περίμενε κι αυτός τη λήξη για να ακολουθήσει η σχετική διαδικασία. Η εισβολή των οπαδών της Νιγηρίας, όμως, έφερε τα πάνω-κάτω και προκάλεσε πανικό αλλά και τραγωδία, αφού ο γιατρός άφησε την τελευταία του πνοή στα αποδυτήρια του γηπέδου.

Μέχρι και αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις

Το θέμα, τώρα, είναι γιατί έγινε αυτό και η FIFA, όπως και η αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα, αφού υπάρχουν δύο εκδοχές: Η μία λέει ότι ο Τζόζεφ Καμπούνγκο ένιωθε αδιαθεσία από το πρωί της Τρίτης (29/3) και τελικά αυτή ήταν η αιτία της κατάρρευσης και τελικά του θανάτου του. Η άλλη λέει ότι δέχθηκε μαζική επίθεση από οργισμένους Νιγηριανούς.

Τι από τα δύο έγινε θα το δείξει η έρευνα που θα γίνει, με τη Νιγηρία να κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία, η οποία φτάνει και στην αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις, αν αποδειχθεί ότι ο θάνατος του γιατρού προήλθε από επίθεση των οπαδών της.

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...