Τραμπ: Έδωσε χάρη σε 143 ανθρώπους – Ανάμεσά τους το πρώην “δεξί του χέρι” και διάσημοι ράπερ

Τραμπ: Έδωσε χάρη σε 143 ανθρώπους – Ανάμεσά τους το πρώην “δεξί του χέρι” και διάσημοι ράπερ
Τραμπ: Έδωσε χάρη σε 143 ανθρώπους - Ανάμεσά τους το πρώην

Τις τελευταίες ώρες του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ παρείχε τις τελευταίες προεδρικές του χάρες, στις οποίες περιλαμβάνονται δύο διάσημοι ράπερ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί ότι οι ράπερ Λιλ Γουέιν και Κόντακ Μπλακ. που είχαν καταδικαστεί και οι δύο για ξεχωριστές περιπτώσεις οπλοκατοχής θα λάβουν χάρη για το έγκλημά τους. Ο Λιλ Γουέιν, συγκεκριμένα, θα λάβει πλήρη χάρη ενώ στις 28 Ιανουαρίου οπότε είχε προγραμματιστεί η δίκη του, θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο φυλάκισης έως και 10 ετών. Η ποινή του Κόντακ Μπλακ θα μετατραπεί. Ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών αφού δήλωσε ένοχος για παράνομη κατοχή πολλών πυροβόλων όπλων.

Πέρα από τους ράπερ, ο Τραμπ έδωσε χάρη στον πρώην σύμβουλο και “δεξί χέρι” του στον Λευκό Οίκο, Στιβ Μπάνον, όχι όμως στον εαυτό του – όπως φημολογείτο- ή στα μέλη της οικογένειάς του και τον δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι. Υπενθυμίζεται ότι ασκήθηκε δίωξη το 2019 σε βάρος του Μπάνον για εξαπάτηση υποστηρικτών του Τραμπ στην προσπάθεια να συγκεντρώσει κεφάλαια για την ανέγερση του τείχους που ήθελε ο πρόεδρος στα σύνορα Μεξικό-ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγή που γνωρίζει το θέμα, συνεργάτες του Τραμπ του τον είχαν συμβουλεύσει να μην δώσει χάρη στον Μπάνον, στον εαυτό του ή στα παιδιά του γιατί έτσι θα έδινε την εντύπωση ότι είναι ένοχοι για εγκλήματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος έδωσε χάρη σε 73 ανθρώπους ενώ μετέτρεψε τις ποινές σε επιπλέον 73.

Ανάμεσα σε όσους έλαβαν χάρες είναι και ο πρώην κορυφαίος χορηγός της εκστρατείας του Ντόναλτ Τραμπ, Έλιοτ Μπρόιντι, o Πολ Έρικσον, συντηρητικός και μέλος της προεκλογικής εκστρατείας, ο Κουάμε Κιλπάτρικ πρώην δήμαρχος του Ντιτρόιτ Κουάμε Κιλπάτρικ, που εξέτιε ποινή φυλάκισης 28 ετών για διαφθορά, ο Σολαμ Βάις, ο οποίος καταδικάστηκε για απάτη και πολλοί άλλοι.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...