Τραμπ: Θα λάτρευα να μιλήσω με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Τραμπ: Θα λάτρευα να μιλήσω με την Γκρέτα Τούνμπεργκ
Τραμπ: Θα λάτρευα να μιλήσω με την Γκρέτα Τούνμπεργκ


22/01/2020 – 17:22

Την επιθυμία του να… δει από κοντά την Γκρέτα Τούνμπεργκ και να της μιλήσει, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, μία μόλις ημέρα μετά τα επικριτικά σχόλια που έκανε σε βάρος της νεαρής ακτιβίστριας.

«Θα λάτρευα να την δω, να της μιλήσω», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Νταβός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ερωτηθείς για τον αν εξακολουθεί να θεωρεί πως η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη είναι «ένα παραμύθι», ο Τραμπ απάντησε: «Όχι, καθόλου, όμως μερικές πλευρές της είναι», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. Χαρακτήρισε δε «μη ρεαλιστικά» τα αιτήματα των υποστηρικτών του περιβάλλοντος.

Σχετικά με τη δίκη για την καθαίρεσή του που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε πως έγκειται στη Γερουσία να αποφασίσει πώς θα διεκπεραιώσει τη δίκη αυτή για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της Ουκρανίας και υποστήριξε πως ο ίδιος θα ήθελε να έχει μια μακρά δίκη με καταθέσεις μαρτύρων. Ωστόσο, όπως τόνισε, υπάρχουν ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφαλείας. «Το αφήνω στη Γερουσία», σχολίασε ο Τραμπ.

Διαμήνυσε, επιπλέον, ότι οι ΗΠΑ θα προσθέσουν περισσότερες χώρες στον κατάλογο των χωρών στις οποίες απαγορεύουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν και πρόσθεσε πως οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σύντομα, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Χθες, αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να προσθέσει στον κατάλογο επτά χώρες, τη Λευκορωσία, την Ερυθραία, το Κιργιστάν, τη Μιανμάρ, τη Νιγηρία, το Σουδάν και την Τανζανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...