Τραμπ: Μετά τις προεδρικές εκλογές η εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Τραμπ: Μετά τις προεδρικές εκλογές η εμπορική συμφωνία με την Κίνα
Τραμπ: Μετά τις προεδρικές εκλογές η εμπορική συμφωνία με την Κίνα


03/12/2019 – 22:26

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η σύναψη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα ενδέχεται να μετατεθεί μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Αυτή η δήλωση Τραμπ μειώνει κατά πολύ τις ελπίδες ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία ώστε να χαλαρώσει ο καταστροφικός εμπορικός πόλεμός τους.

«Δεν έχω θέσει κάποια διορία, όχι», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο. «Κατά κάποιο τρόπο, μου αρέσει η ιδέα να περιμένω μέχρι μετά τις εκλογές (στις ΗΠΑ). Αλλά εκείνοι θέλουν μια συμφωνία τώρα και θα δούμε αν η συμφωνία θα είναι η σωστή– πρέπει να είναι σωστή», τόνισε.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, με τον δείκτη Standard & Poor’s 500 να υποχωρεί κατά 1,22%, τη μεγαλύτερη πτώση του σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών.

Πάντως παρά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, πηγές από το Πεκίνο και την Ουάσινγκτον ανέφεραν ότι οι δύο χώρες έχουν κάνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους αλλά ακόμη διαφωνούν για το αν οι Αμερικανοί δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα αρθούν άμεσα αλλά και για τον όγκο των αμερικανικών αγροτικών προϊόντων που θα πρέπει αγοράζουν οι Κινέζοι στο πλαίσιο της «πρώτης φάσης» της συμφωνίας.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...