Τραμπ: Οι αεροπορικές εταιρείες να πετούν τους μετανάστες από τα αεροπλάνα

Νέα τάξη πραγμάτων μετά το διάταγμα Τραμπ

Ταξιδιώτες έφταναν σε αεροδρόμια και απαγορεύτηκε να αποβιβαστούν στα αεροπλάνα. «Εχω όλες τις απαραίτητες βίζες αλλά μου λένε ότι δεν μπορώ να επιβιβαστών για την Νέα Υόρκη».

Σημειώνεται ότι με το διάταγμα Τραμπ απαγορεύεται στους πολίτες από το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη, την Σομαλία, το Σουδάν, την Συρία και την Υεμένη, ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα (που σημαίνει ότι ζουν στις ΗΠΑ) να μπουν σε αμερικανικό έδαφος.

Ειδικά απαγορεύεται σε Σύρους πρόσφυγες να εισέρχονται στην Αμερική.

Νέτα τάξη πραγμάτων έχει επιφέρει χάος σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου. Περίπου 200 άτομα υπέστησαν ήδη τις συνέπειες του διατάγματος και 100-200 άτομα συνελήφθησαν μόλις έφτασαν στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, περίπου 20 άτομα δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν για τις ΗΠΑ. Τρεις Ιρανοί κατέβηκαν από το αεροπλάνο στην Αυστρία, επτά άτομα μπλοκαρίστηκαν στην Ολλανδία και 15 άτομα δεν μπόρεσαν να φύγουν από την Γαλλία.

Το προσωπικό ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Ο Trita Parsi, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ιραν-Αμερικής έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το προσωπικό ειδοποιήθηκε για τα νέα μέτρα την Παρασκευή στις 16:30 αλλά δεν έλαβαν ακριβείς οδηγίες. Δήλωσε, επίσης, ότι πολλοί ιρανοί πολίτες, οι οποίοι είχαν πράσινη κάρτα, απαγορεύτηκε να ταξιδέψουν, έψαξαν τα πράγματά τους και ανακρίθηκαν επί πολλές ώρες από την αστυνομία αλλά τελικά του άφησαν να περάσουν. Οι αμερικανικές αρχές επισημοποίησαν τη θέση τους το απόγευμα του Σαββάτου: οι πολίτες των επτά χωρών της λίστας απαγορεύεται να μπαίνουν στις ΗΠΑ, ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα.

Αυτό που δείχνει παράλογο είναι ότι οι ταξιδιώτες που προέρχονται από τις επτά μουσουλμανικές χώρες αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος των ταξιδιωτών που καταφθάνουν στο αμερικανικό έδαφος: 0.7% ήταν το 2015. Σύμφωνα με τις αμερικανικές στατιστικές, μόνο 72.162 Ιρανοί, Ιρακινοί, Λίβυοι, Σομαλοί, Σουδανοί, Σύροι, και Υεμένιοι πήραν βίζα για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ το 2015, σε σύνολο 10,9 εκατομμυρίων διεθνών ταξιδιωτών.

Οι υπεύθυνοι δύο ιρανικών ταξιδιωτικών γραφείων δήλωσαν ότι έλαβαν οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρείες Emirates, Turkish Airlines και Etihad Airways, να μην πουλάνε πλέον εισιτήρια σε Ιρανούς που έχουν αμερικανική βίζα γιατί δεν θα τους επιβιβάζουν στα αεροπλάνα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...