Τραμπ σε Ερντογάν: «Σας σέβομαι απόλυτα, η Ιβάνκα είναι οπαδός σας» – Όλος ο διάλογος

Iδιαίτερο διάλογο είχε ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ερντογάν έγινε χθες Πέμπτη στις 15 το μεσημέρι και κατά τις πληροφορίες ήταν σε «απίστευτα καλό κλίμα».

Ο διάλογος των δύο ανδρών:

    Τραμπ: Καλησπέρα σας πραγματικά σας σέβομαι. Κάνατε πολύ καλά πράγματα για τη χώρα σας. Δίπλα μου είναι και η κόρη μου η Ιβάνκα. Είναι θαυμάστριά σας και οπαδός σας.
    Ερντογάν: Δεν σας κρύβω τον προβληματισμό μου σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος του Φετουλάχ Γκιουλέν, τους Κούρδους της Σύριας και τις εξελίξεις στη Μοσούλη
    Τραμπ: Σας καταλαβαίνω. Στα θέματα αυτά πρέπει να συνεργαστούμε και να βρούμε λύσεις.

Ακόμη οι δύο άνδρες εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την αποφασιστικότητά τους για συνεργασία πρωτίστως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά και σε θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, πριν το πραξικόπημα, ο Τούρκος πρόεδρος ζητούσε να αποκαθηλωθεί το όνομα του Τραμπ από τους ουρανοξύστες του στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι βρίζει τους Μουσουλμάνους. Ωστόσο, τώρα, τόσο ο Ερντογάν όσο και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπεναλί Γιλντιρίμ που επικοινώνησε σήμερα Παρασκευή με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ επιχειρούν σημεία προσέγγισης.

«Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή. Θα επαναφέρουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία στο προγενέστερο καλό σημείο», δήλωσε ο Πενς λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση πως ο Τραμπ είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με την κυβέρνηση της Άγκυρας», πρόσθεσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...