Σε εγρήγορση η τοπική Κοινωνία εν’όψει της έναρξης των εργασιών κατασκευής νέας γέφυρας

-Περιφέρεια-Κάτοικοι-Πυροσβεστική και συλλογική δουλειά πίσω από τις εξελίξεις

Αποτέλεσμα ενεργειών που είχαν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας είναι οι εργασίες για τη δημιουργία προσωρινού περάσματος εντός του ποταμού Ευήνου μετά την κατάρρευση της ομώνυμης γέφυρας.Αυτό σημείωσε σε δηλώσεις του στην κάμερα του Nafpaktianews ο αντιδήμαρχος της δ.ε.Χάλκειας και μόνιμος κάτοικος του Γαλατά Σπύρος Τραχύλης,που βιώνει όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες του στην περιοχή το οξύ πρόβλημα της επικοινωνίας με τη δυτική πλευρά του ποταμού.

Οι εργασίες δεν είναι αποτέλεσμα ενός ολιγόλεπτου βίντεο που “κάποιος” ήρθε και τράβηξε,αλλά μέσα από διαδικασίες που απαιτούν προσπάθεια και χρόνο προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.Προσπάθεια δύο μήνων μέσω της Περιφέρειας και της Πολιτικής προστασίας,ώστε να δοθεί έστω αυτή η προσωρινή λύση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Nafpaktianews για το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει,ο κ.Τραχύλης δήλωσε ότι σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια,την Πολιτική Προστασία,αλλά και την Περιφερειακή διοίκηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων,κατεβλήθη η κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να “στηριχθεί” νομικά το έργο ώστε να υλοποιηθεί.Μπορεί να φαντάζει εύκολο.Ωστόσο δεν είναι.Έγινε πολλή δουλειά,τόσο από την Περιφέρεια,όσο και απ’όλους μας.

Αναφορικά με τη δέσμευση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου για αποκατάσταση της παλιάς σιδηροδρόμικης γέφυρας,κάτι τέτοιο δε φαίνεται εφικτό σύμφωνα,με τον κ. Τραχύλη να επισημαίνει ότι το ιστορικό αυτό μνημείο έχει λόγουε ύπαρξης και διατήρισης και επόμενες συσκέψεις τεχνικών επιτελείων με την ηγεσία του υπουργείου να οδηγήσουν προς αυτή την εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση οι τοπικές κοινωνίας βρίσκονται στα “κάγκελα” εν’ όψει της έναρξης των εργασιών που είναι η κατασκευή νέας γέφυρας και δώσει μόνιμη λύση,επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...