Τρελά λεφτά στο διαδίκτυο

Τρελά λεφτά στο διαδίκτυο
Τρελά λεφτά στο διαδίκτυο


23/02/2020 – 18:37

Οι σταρ νεόκοπου μέαου κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κερδίζουν ακόμη και 1 εκατομμύρια δολάρια την ανάρτηση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Βρετανική εφημερίδα GUARDIAN!

Παλιότερα οι έφηβοι είχαν όνειρα να γίνουν αστροναύτες, πυροσβέστες, ποδοσφαιριστές ή τραγουδιστές, σήμερα όμως αυτό το επάγγελμα που κερδίζει έδαφος είναι οι λεγόμενοι influencers των social media και οι περισσότεροι από τους όσων βρίσκονται μεταξύ 13 και 38 ετών στις Η.Π.Α. ονειρεύονται να γίνουν ακριβώς αυτό, αναφέρει έρευνα.

Ερευνητές Αμερικανικής εταιρείας ερευνών που λειτουργεί για λογαριασμό διαδικτυακής εταιρείας παιχνιδιών, αναφέρει ότι το TikTok αναπτύσσεται τόσο ραγδαία σε δημοφιλία που μερικοί influencers θα μπορούν να χρεώσουν ακόμα και 1 εκατομμύριο δολάρια την ανάρτηση μέχρι το επόμενο έτος.

Η Loren Gray, μία 17χρονη τραγουδίστρια από την Πενσυλβάνια, λέγεται ότι είναι η πιο δημοφιλής εμπορικά TikToker, με τους ερευνητές να υπολογίζουν την κάθε χρέωσή της ανά ανάρτηση στα 197.000 δολάρια και η ίδια έχει εξαργυρώσει την επιτυχία της κάνοντας συνεργασίες με δισκογραφικές εταιρείες…

Λίγο πιο κάτω από την κορυφή του Tik Tok, βρίσκεται ο Jiffpom, ένα σκυλί Πομεράνιαν από το Λος Άντζελες που μπορεί να κερδίζει 100.000 δολάρια την ανάρτηση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

19χρονη Ινδή ηθοποιός, του Μπόλιγουντ φυσικά, ποστάρει στο TikTok κλασικά βίντεο με διάφορες φάρσες και αστεία και η δημοτικότητα των αναρτήσεων της, εξηγούνται από την απλότητά τους, λέει η έρευνα, αφού εύκολα βιντεάκια μπορούν να δημιουργηθούν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με μουσική, χορό και χιουμοριστικά βίντεο να προσπερνάνε τα όποια γλωσσικά εμπόδια και, έτσι, μπορούν να τα παρακολουθήσουν σε κάθε ήπειρο.

Αν και η χρέωση του 1 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα post μπορεί να φαντάζει εξωπραγματική, οι ειδικοί στη στρατηγική του μάρκετινγκ ανέφεραν ότι αυτό δείχνει πώς οι εταιρείες αλλάζουν το κέντρο ενδιαφέροντός τους από την παραδοσιακή τηλεοπτική διαφήμιση σε χορηγίες και συνεργασίες με «αυθεντικούς influencers»…

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...