Τρελά πάρτυ από επιχειρηματίες που “δυσκολεύονται” λόγω κρίσης

Τρελά πάρτυ από επιχειρηματίες που

Tρελές σπατάλες στα γκλαμουράτα events από επιχειρηματίες που δηλώνουν δημοσίως ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Πάντως, παρά την κρίση, φαίνεται ότι ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει τίποτε και συνεχίζουν να προκαλούν με την πολυτελή τους διαβίωση, την οποία επιδεικνύουν ακόμα και όταν η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα, ακόμα και όταν το οικονομικό επιτελείο πονοκεφαλιάζει ποιες συντάξεις, μισθούς ή … επιδόματα να περικόψει. Θέλετε ορισμένα παραδείγματα;

Την περασμένη εβδομάδα ένας γνωστός επιχειρηματίας θέλησε να γιορτάσει τα γενέθλιά του σε γνωστό παραλιακό (και πανάκριβο) εστιατόριο της Μυκόνου, το οποίο, σημειώνω, έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την Εφορία. Και ξέρετε γιατί; Επειδή έχει επανειλημμένα συλληφθεί για απροκάλυπτη φοροδιαφυγή.

Τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα ανάγκασαν ορισμένους από τους προσκεκλημένους του επιχειρηματία να αποχωρήσουν διακριτικά επειδή το γλέντι έλαβε τόσο προκλητικές διαστάσεις σπατάλης που ντράπηκαν οι άνθρωποι να παραμείνουν. Αφού από το τραπέζι παρήλασαν ψάρια και αστακοί που έφταναν για να ταΐσουν μια… ταξιαρχία. Και ωσάν να μην έφθαναν όλα αυτά, ξεκίνησε εν συνεχεία ένα πάρτι με σαμπάνιες που κόστιζαν 350 ευρώ η φιάλη.

Την ίδια ημέρα στο ίδιο εστιατόριο βρίσκονταν τουλάχιστον άλλες τέσσερις παρέες επιχειρηματιών που είχαν καταφθάσει με τις θαλαμηγούς τους, οι οποίες μόνο για να κινηθούν απαιτούν τουλάχιστον 1.000 ευρώ την ημέρα μόνο για καύσιμα! Και οι τέσσερις επιχειρηματίες έχουν προβεί σε δραστικές περικοπές αμοιβών των εργαζομένων που απασχολούν (ορισμένους μάλιστα τους έχουν απλήρωτους) επειδή, λόγω κρίσης, δήθεν δεν τα έβγαζαν πέρα. Κρίση που ασφαλώς δεν αφορά τους ίδιους, αλλά μόνο το προσωπικό τους…

Τέτοιου είδους περιστατικά προκλητικής σπατάλης και πολυτελούς διαβίωσης έχουν καταγραφεί πολλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες από επιχειρηματίες που δηλώνουν δημοσίως ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έχουν καταφύγει στις διαδικασίες του άρθρου 99 για τις επιχειρήσεις τους, ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν το καλοκαιρινό οδοιπορικό τους στα πάρτι και στα γκλαμουράτα events.

Είναι εύκολο να καταγραφούν ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένες περιπτώσεις, αφού τα στέκια τους είναι και αυτά συγκεκριμένα. Εκτός από τη Μύκονο, την τιμητική τους έχουν εφέτος η Πάρος, η Αντίπαρος, η Πάτμος, η Ρόδος και η Αστυπάλαια.

Οι φωτογραφίες τους από τις «οικογενειακές διακοπές τους» κοσμούν τα life style περιοδικά αυτής της εποχής, αλλά και τα γερμανικά περιοδικά που αντιγράφουν τα ελληνικά. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η προκλητική συμπεριφορά προέρχεται πάντα από νεόπλουτους που στη φορολογική τους δήλωση εμφανίζονται νεόπτωχοι, ενώ σοβαροί επιχειρηματίες δεύτερης και τρίτης γενιάς προτιμούν τις ήσυχες βραδιές σε σπίτια φίλων, επειδή προφανώς αντιλαμβάνονται ότι δεν προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

Και το πιο εντυπωσιακό: Στους κοσμικούς κύκλους των ακριβών εστιατορίων της Μυκόνου, της Πάρου και της Πάτμου κυκλοφορούν φήμες (που δεν είναι μόνον φήμες) για πάρτι γενεθλίων που οργανώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα οποία κόστισαν στους εορτάζοντες από 200.000 ευρώ έως και 800.000 ευρώ το καθένα. Για κανένα από αυτά δεν κόπηκε απόδειξη. Στη Ρόδο μάλιστα επιχειρηματίας διοργάνωσε χλιδάτο πάρτι γενεθλίων με 500 άτομα προσκεκλημένους, με τους εργαζομένους του όμως να διαδηλώνουν απ’ έξω επειδή ήταν απλήρωτοι.

“ΒΗΜΑτοδότης”

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...