Τριήμερος φέτος ο εορτασμός στον ιστορικό ναό Παντανάσσης Πατρών

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7/9 το πρωί με την έξοδο της εικόνας για προσκύνημα

Το γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τιμηθεί και φέτος με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών και μάλιστα ο φετινός εορτασμός θα είναι 3ήμερος ενώ θα πραγματοποιηθεί και με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19 όπως επιτάσσουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τις μέρες αυτές πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού της εκκλησίας, των καθισμάτων και όλων των χώρων του κυρίως ναού καθώς και στην πλατειούλα της Παντάνασσας.

Η φετινή θρησκευτική πανήγυρη θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 στις 10.30 το πρωί με την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας σε ειδικό θρόνο για την έναρξη του προσκυνήματος από τους πιστούς. Θ’ ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα ο αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεστεί μικρά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Την Τρίτη 8/9 που είναι η εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου, στον ιστορικό ναό Παντανάσσης θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου θα είναι και πάλι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στον εσπερινό στις 18.30 το απόγευμα θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Την Τετάρτη 9/9 θα συνεχιστεί ο εορτασμός αυτή τη φορά στο παρεκκλήσι, δίπλα, στην Βότση και Αλ. Υψηλάντου, το οποίο εγκαινίασε τον περασμένο Νοέμβριο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και είναι αφιερωμένο στον Ιωακείμ και την Άννα, στη μνήμη δηλαδή των Αγίων Θεοπατόρων. Στη αρχιερατική Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι θα ιερουργήσει την Τετάρτη 9/9/2020 το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Αναμένεται πολλοί πιστοί να παρακολουθήσουν τις ιερές ακολουθίες στην Παντάνασσα καθήμενοι στον εξωτερικό χώρο, γι’ αυτό και θα τοποθετηθούν καρέκλες και στις δύο πλαϊνές πλευρές της εκκλησίας.

Προβλέπεται πολύς κόσμος να περάσει για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας Παντάνασσας. Πάντως εντός του ιερού ναού όπως προβλέπεται και ενημερώνει και σχετική ένδειξη στην είσοδο του ναού, θα πρέπει οι πιστοί να φορούν απαραιτήτως μάσκα προστασίας στο πρόσωπο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...