Τριπλή χαρά στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Τριπλή χαρά στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Τριπλή χαρά στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού στις 18 και 19 Ιουλίου 2022, ημέρα της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου στην πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ανήμερα της πανηγύρεως στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα προς τιμήν του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, τα οποία φιλοτέχνησαν οι πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος μαζί με τον σεπτό Ποιμενάρχη μας Μητρ. Φωκίδος κ. Θεόκτιστο πορεύθηκαν προς το μνήμα της μακαριστής Γερόντισσας Παϊσίας όπου ετέλεσαν τρισάγιο. Το 40μερο μνημόσυνο της γερόντισσας θα τελεσθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 το πρωί μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το δεύτερο χαρμόσυνο γεγονός για το Ιερό Ησυχαστήριό μας, ήταν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας όπου έγινε η χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη του ιερομονάχου της αδελφότητός μας π. Σάββα Κουρή από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Το τρίτο χαρμόσυνο γεγονός έγινε μετά την ακολουθία του Εσπερινού, όπου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και εγκαινίασε τη νέα βιβλιοθήκη του Ιερού Ησυχαστηρίου μας, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 10.000 βιβλία. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, του Αντιπεριφεριάρχη του Νομού Φωκίδος κ. Γεωργίου Δελμούζου, του Δημάρχου Δωρίδος κ. Γεωργίου Καπεντζώνη καθώς και του κόσμου που παρευρέθηκε για την εορτή του Αγίου Σεραφείμ.

Η φιλοξενία του Καθηγουμένου Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και των πατέρων του Ιερού Ησυχαστηρίου μας και τις δυο ημέρες ήταν πλούσια προς όλους τους πιστούς που προσήλθαν από διάφορες περιοχές για να τιμήσουν τον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ τον θαυματουργό, όπου και τις δυο ημέρες προσφέρθηκε πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα.

Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...