Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΔΑΚ Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Εικόνες εγκατάλειψης θα δει όποιος επισκεφτεί το ΔΑΚ Μεσολογγίου.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του onairnews.gr   η εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης του Μεσολογγίου, δυστυχώς  είναι ακριβώς η ίδια τα τελευταία 20 χρόνια.

Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης και απαξίωσης επί σειρά ετών από τις Δημοτικές αρχές που πέρασαν.

Έχουμε ασχοληθεί πάρα πολλές φορές με δημοσιεύματα για την τραγική κατάσταση των εγκαταστάσεων οι οποίες εκτός από μη λειτουργικές είναι και επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Το 2015 τον Νοέμβριο όταν είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες και κείμενο για την κατάσταση του ΔΑΚ Μεσολογγίου, είναι ακριβώς η ίδια και τώρα, είχαμε κατηγορηθεί από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου για διαστρέβλωση της αλήθειας με υπερβολές. Στην συνέχεια της απάντησης του κατά μαγικό τρόπο παραδεχόταν ότι και ο ίδιος δεν ήθελε να βλέπει το γήπεδο σε αυτή την άσχημη κατάσταση. Φυσικά και δεν υπήρξε καμία θετική παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Μεσολογγίου από τότε.

30 Δεκεμβρίου 2019 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αθλητικού η έγκριση 1 εκατομμυρίου για το ΔΑΚ Μεσολογγίου για τοποθέτηση ταρτάν στίβου, αντικατάσταση  χλοοτάπητα με τεχνικό χλοοτάπητα και στα δυο γήπεδα ποδοσφαίρου  και βελτίωση – αντικατάσταση φωτισμού , και αντικατάσταση –  κατασκευή νέας μεταλλικής κερκίδας. Ύστερα από 9 μήνες στο ΔΑΚ Μεσολογγίου δεν υπάρχει καμία παρέμβαση σε κανένα σημείο του, και δεν γνωρίζουμε αν έχει ξεκινήσει κάποια μελέτη για αξιοποίηση του ενός εκατομμυρίου. 

Στις φωτογραφίες όπως βλέπετε η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με ένα γήπεδο πλημμυρισμένο, μετά από ψιλόβροχο, σκουριασμένες πόρτες και κάγκελα, εξωτερική εικόνα που μόνο αθλητικές εγκαταστάσεις δεν θυμίζει, μια κερκίδα έτοιμη να πέσει και φυσικά ένα τερέν στίβου το οποίο μόνο τραυματισμό θα δώσει σε όποιον κάνει το λάθος να προπονηθεί. Σε άλλες πόλεις η εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων, εξωτερικά και εσωτερικά θυμίζουν αθλητισμό.

Η εικόνα απαξίωσης στο ΔΑΚ Μεσολογγίου ξεκίνησε από την περίοδο που οι υπάλληλοι που ήταν μόνιμοι, άλλαξαν πόστο στον δήμο ή βγήκαν στην σύνταξη. Ήταν τρείς υπάλληλοι οι οποίοι είχαν το ΔΑΚ Μεσολογγίου πεντακάθαρο και λειτουργούσε, παρά όλες τις ελλείψεις, στην εντέλεια χάρη στους τρείς υπαλλήλους.

Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη ζωή πολλών ανθρώπων, μικρών και μεγάλων. Μέσα από τον αθλητισμό καλλιεργείς όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα σου. Το ΔΑΚ Μεσολογγίου έχει τις βάσεις με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλευ και τερέν στίβου με κάρβουνο εν έτη 2020!

Χρηματοδότηση υπάρχει, η πρωτοβουλία μένει της δημοτικής αρχής να φροντίσει και να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις.

Την συμμετοχή του Χαρίλαου Τρικούπη στην μεγάλη κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ στην πόλη, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να την απολαύσει και να χειροκροτήσει ο φίλαθλος του Μεσολογγίου γιατί το κλειστό γήπεδο δεν πληροί τις προδιαγραφές για την κατηγορία. Υπάρχουν όμως και άλλες ομάδες, μπάσκετ και βόλλευ που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα, όπως επίσης δεκάδες μικρά παιδιά που ασχολούνται με τον στίβο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα βρεθεί πάλι κάποιος να μας κατηγορήσει για υπερβολές και να δουν το δημοσίευμα ως προτροπή, με σκοπό την αλλαγή της εικόνας των εγκαταστάσεων. Η ιστορία του Μεσολογγίου στον χώρο του αθλητισμού δεν της αρμόζει αυτή η εικόνα του ΔΑΚ Μεσολογγίου.

onairnews.gr

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες την κατάσταση των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Μεσολογγίου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...