Τρομοκρατικά μηνύματα: Λίγες εβδομάδες περιθώριο δίνει η Μέρκελ στην Ελλάδα

  Τρομοκρατικά μηνύματα: Λίγες εβδομάδες περιθώριο δίνει η Μέρκελ στην Ελλάδα
Ποια επαναδιαπραγμάτευση και ποια επιμήκυνση, το Βερολίνο δίνει  μόνο λίγες εβδομάδες περιθώριο στην Αθήνα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Άνγκελα Μέρκελ και Φίλιπ Ρέσλερ άφησαν το καρότο και έχουν πιάσει για τα καλά το μαστίγιο, προφανώς και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας  Rheinische Post, η κ. Μέρκελ δίνει στην Αθήνα περιθώριο λίγων εβδομάδων στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πρόθυμη να δώσει στη χώρα μας κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, προκειμένου η χώρα να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της περιόδου, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα  ότι, δεν υπάρχει η περίπτωση παραχωρήσεων προς την Ελλάδα ως προς την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Η Μέρκελ δείχνει ότι σιγά- σιγά εξαντλείται η υπομονή της με την Ελλάδα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην προσωρινή έκθεση της τρόικα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους περίπου 300 στόχους,  που είχαν τεθεί, και κυρίως αυτοί των ιδιωτικοποιήσεων και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.  

Εξαντλείται και η υπομονή του Ρέσλερ

Αυστηρό μήνυμα έστειλε και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ. «Όχι σε εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandradio».

Συνεχίζοντας τόνισε  ότι η υπομονή, τόσο η δική του όσο και της τρόικα, φθάνει στο τέλος της, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα το οποίο επικαλείται προκαταρκτική έκθεση της τρόικας, όπου καταγράφεται «άσχημη» εικόνα για την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος.

Εξέφρασε εξάλλου επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι η προσωπική του εμπειρία, όταν βρέθηκε στην Αθήνα με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, δεν ήταν ιδιαίτερα θετική.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...