Τροποποιήθηκε ο τίτλος στο χαρτοφυλάκιο του Μ. Σχοινά

Τροποποιήθηκε ο τίτλος στο χαρτοφυλάκιο του Μ. Σχοινά
Τροποποιήθηκε ελαφρώς ο τίτλος στο χαρτοφυλάκιο του Μ. Σχοινά


13/11/2019 – 14:20

Η πρόεδρος της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τροποποίησε την επίμαχη ονομασία του χαρτοφυλακίου του επιτρόπου που είναι αρμόδιος για τη μετανάστευση, ονομάζοντάς το «προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» αντί της προηγούμενης ονομασίας «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός της.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό αναλαμβάνει ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς. Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο ρατσιστικής κοπής τίτλος του χαρτοφυλακίου είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Για παράδειγμα, η ομάδα της GUE/NGL είχε καταλογίσει στον Μ. Σχοινά ότι «έειξε να μην αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα του να περιλαμβάνεται ο τομέας της Ασφάλειας στο ίδιο χαρτοφυλάκιο με τον Πολιτισμό και τη Μετανάστευση, την ίδια στιγμή μάλιστα που απουσιάζει από αυτό ο τομέας της Δικαιοσύνης, αν και υπό κανονικές συνθήκες αποτελεί αρμοδιότητα του. Ακόμη, δεν κατανόησε την ανάγκη αντιμετώπισης των ζητημάτων ασφαλείας από την πρέπουσα νομική σκοπιά, δίνοντας δηλαδή βάση στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...