Τρόμος Σημίτη συγγενών και φίλων

Τρόμος Σημίτη συγγενών και φίλων

Ανοίγουν λογαριασμοί στην Ελλάδα για τη βρόμικη περίοδο 2003-2004 και αναμένεται η γερμανική δικαστική συνδρομή για τον μεγάλο αδελφό

Μετά τον Άκη και τον Γιάννο, που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, ήρθε η ώρα και για πιο ψηλα;

ΤΡΟΜΟ στον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη προκαλεί η απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τόσο του ιδίου και της συζύγου του όσο και του αδελφού του, Σπύρου Σημίτη ο οποίος ήδη ελέγχεται για ένα έμβασμα 845.000 ευρώ το οποίο προέρχεται από off shore εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες.

Κατατέθηκε στη συνέχεια για ένα μικρό διάστημα στην Εμπορική Τράπεζα για να καταλήξει σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το άνοιγμα των λογαριασμών του Βαγγέλη Μαλέσιου, πρωταγωνιστή του γιγαντιαίου σκανδάλου που συντελέστηκε με το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i και του μεσάζοντα Λουκά Ρωμανού, αντιπρόσωπο γαλλικής εταιρείας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και της υπόλοιπης παρέας των εκσυγχρονιστών αφορά στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με το C4i που στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν λειτούργησε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια κανείς υπουργός δεν έβαζε την υπογραφή του να το παραλάβει γιατί ήταν ημιτελές και αντιμετώπιζε τεράστια κατασκευαστικά και λειτουργικά προβλήματα.

Το σκάνδαλο αυτό που αποκάλυψε η «ΑΥΡΙΑΝΗ» και ο Γιώργος Κουρής όταν όλα τα μέσα της διαπλοκής το είχαν βουλώσει στην κυριολεξία, ήταν η αρχή για το τέλος της Γερμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα αφού οι Αμερικανοί ξετίναξαν στην κυριολεξία όλες τις σκανδαλώδεις συμβάσεις που εξασφάλιζε η SIEMENS λαδώνοντας το σύστημα Σημίτη.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συνέβη, η KONTRA NEWS σας ενημερώνει λεπτομερώς για το χρονικό του μεγάλου σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ευθέως ο αρχιερέας της διαπλοκής Κώστας Σημίτης.

Με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η τότε κυβέρνηση Σημίτη προωθούσε ένα γιγαντιαίο έργο που αφορούσε ένα σύστημα επικοινωνίας το οποίο θα ήταν προσβάσιμο μόνο στις κρατικές υπηρεσίες.

Για το έργο έδειξαν ενδιαφέρον δύο κοινοπραξίες. Πρόκειται για το αμερικανικό μεγαθήριο Raytheon που είχε την τεχνογνωσία για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων και την κοινοπραξία της SAIC στην οποία συμμετείχε μια αμερικανική εταιρεία που δεν είχε εκτελέσει ποτέ αντίστοιχο έργο μαζί με την ALTEC του Θανάση Αθανασούλη ο οποίος είχε προνομιακές σχέσεις με το σύστημα Σημίτη.

Στην ουσία η συμμετοχή της ALTEC ήταν προσχηματική και πίσω από την κοινοπραξία ήταν η SIEMENS η οποία εμφανίστηκε μετά τη σκανδαλώδη ανάθεση του έργου στη SAIC με αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της κοινοπραξίας.

Μια ημέρα πριν την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο εκδότης της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» Γιώργος Κουρής στη σύσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας είχε πει ότι αναγκαστικά το έργο θα ανατίθετο στη Raytheon γιατί η SAIC και ο Αθανασούλης δεν μπορούν να συναρμολογήσουν ούτε τα κομπιούτερ μπακατέλες που πάσαραν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το ίδιο πίστευε και ο αντιπρόσωπος της Raytheon στην Ελλάδα κ. Παύλος Πεζάς. Όταν του είπα ότι η ανάθεση θα γινόταν στη SAIC ο Γιώργος Κουρής ξέσπασε: Είσαι για δέσιμο. Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Θα πάνε όλοι δεμένοι στη φυλακή.
Την επόμενη μέρα συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Μαλέσιος γιατί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως ανάμειξη στο ζήτημα της συγκεκριμένης προμήθειας γιατί τη θεωρούσε εξ αρχής σκανδαλώδη.

Μετά τη συνεδρίαση εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι το έργο κατοχυρώθηκε στη SAIC.

Το σκάνδαλο είχε συντελεστεί και η απόφαση ήταν διατεταγμένη από τον Κώστα Σημίτη που γνώριζε εκ των προτέρων ότι στη συνέχεια η SIEMENS θα αναλάμβανε συνολικά το έργο αλλάζοντας τα ποσοστά της κοινοπραξίας από τον αχυράνθρωπο Αθανασούλη στον γερμανικό κολοσσό.

Στον Ταύρο χτύπησε αμέσως κόκκινος συναγερμός. Ο Γιώργος Κουρής ανέλαβε προσωπικά να αποκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνολική διερεύνηση όλων των συμβάσεων που είχε αναθέσει ο Σημίτης στη SIEMENS.
Λίγες ημέρες αργότερα ένα Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» οδήγησε σε άμεση αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού δημόσιας τάξης Βαγγέλη Μαλέσιου από την κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Κουρής είχε αποκαλύψει ότι ο Αθανασούλης που συμμετείχε στην κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε σκανδαλωδώς το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων εκτός των άλλων είχε παραχωρήσει και δωρεάν πολυτελές σπίτι στα βόρεια προάστια για να μείνει τζάμπα ο Μαλέσιος.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» προκάλεσαν πάταγο αλλά η αμαρτωλή σύμβαση δεν ακυρώθηκε. Γιατί οι μίζες που είχαν πέσει τον κρατούσαν χειροπόδαρα δεμένο στο σύστημα Σημίτη.

Οι Αμερικανοί που κατάλαβαν τι ακριβώς παίζεται με τη SIEMENS άρχισαν έρευνα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή του συστήματος Σημίτη σε όλες σχεδόν τις αμαρτωλές συμβάσεις οδήγησαν σε δικαστικές περιπέτειες τα προωτοκλασάτα στελέχη και τους συνεργάτες του αρχιερέα της διαπλοκής.

Δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Σημίτη, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέληξαν στον Κορυδαλλό.
Ο Τάσος Μαντέλης, από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, δικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση για μίζες.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος, που ήταν ο περιβόητος στρατηγός του Σημίτη με απεριόριστες εξουσίες στο Μαξίμου, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη να κουβαλάει τις μίζες της SIEMENS με τις μαύρες σακούλες στη Χαριλάου Τρικούπη.

Με καθυστέρηση δεκαετιών έρχεται η ώρα και του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει γονατίσει από τα εφιαλτικά μνημόνια απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα για να θησαυρίσουν οι ίδιοι.

Ανοιγμα λογαριασμών του Κ. Σημίτη, μελών της οικογενείας του και υπουργών του

 Σε μπαράζ δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Σημίτη, δυο πρώην υπουργών του στο Δημόσιας Τάξης και ενός μεσάζοντα όπλων προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος σχετικά με την υπόθεση του C4i. Το άνοιγμα των λογαριασμών, έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη πως επίκεται πρόσωπο με πρόσωπο κατάθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη (στην ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα), για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, του Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρείας THALES, το οποίο είχε μιλήσει για παράνομες πληρωμές στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, του εκσυγχρονισμού των φρεγατών (υπόθεση για την οποία ήδη προφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου) και του C4i. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος, εναντίον του οποίου έχουν υπάρξει πολλές προσφυγές και καταδίκες στα Γαλλικά Δικαστήρια, μεταξύ των οποίων και από τον κ. Παπαντωνίου, είχε παραδεχτεί ότι ήταν πάγια τακτική της THALES να προσανατολίζει το 2% του τζίρου της σε μίζες, προκειμένου να αναλαμβάνει μεγάλα έργα. Στις 20-5-2006 ενώπιον των γαλλικών δικαστικών αρχών είχε ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι η THALES έχασε τη συμφωνία για το C4i «γιατί εμείς στοχεύσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν κατευθείαν στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Πρωθυπουργό». Παρεμφερές απόσπασμα της παραπάνω κατάθεσης του Ζοσεράν περιλαμβανόταν στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν στις 21-11-2006 οι Γαλλικές Αρχές, σε εκτέλεση του οποίου κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων έγγραφα σε υλική και ψηφιακή μορφή στην οικία υπαλλήλου της THALES στην Ελλάδα.

Νέα κατάθεση

Η μαρτυρία αυτή του Ζοσεράν δεν ερευνήθηκε περαιτέρω, μέχρι το 2016 που οι Ελληνικές Δικαστικές Αρχές ζήτησαν μέσω αιτήματος δικαστική συνδρομή στην Γαλλία να ληφθεί εκ νέου κατάθεσή του για όσα είχε αναφέρει το 2005. Σε αυτή την κατάθεση που ο Μ. Ζοσεράν έδωσε στις 14-9-2016, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, ότι στα πλαίσια της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, όταν είπε στον Έλληνα υπάλληλο της γαλλικής εταιρείας ότι θεωρούσε απίθανο να κερδίσει η THALES τη σύμβαση αυτή δεδομένης της παρουσίας μίας εταιρείας 100% αμερικάνικης, ο τελευταίος του απάντησε ότι αντιθέτως «η εν λόγω εταιρεία είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει λαμβανομένων υπόψη των κυκλωμάτων που θα ενεργούσαν και τα οποία είχαν δώσει τα διαπιστευτήριά τους όταν η THALES κέρδισε τη σύμβαση με τις φρεγάτες.»

Ανοιγμα

Με βάση αυτή τη δικογραφία αλλά και άλλες δυο δικογραφίες (η μια στο Εφετείο για το C4i και η άλλη στην Εισαγγελία Διαφθοράς για ένα έμβασμα του αδελφού του κ. Σημίτη) η Αρχή κατά του Ξεπλύματος διέταξε με έγγραφο προς τις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου (το οποίο αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ) το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως από τοι 2001 έως το 2003, Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλέσιου (όπως και της συζύγου του) ενώ παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Αρχής Δημήτρη Καυκαλά και, όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018. Το έγγραφο της Αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και των υπόλοιπων έξι προσώπων απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) καθώς και στην Attica Bank, και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα! Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i.

Το έμβασμα

Πάντως για τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού γίνεται ήδη έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με βάσει δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται σε έμβασμα 845.000 ευρώ που έφτασε στην Ελλάδα το 2010 στο όνομα του αδελφού του πρώην Πρωθυπουργού, Σπ. Σημίτη. Το έμβασμα, φέρεται να ξεκινά από offshore εταιρεία στις Μπαχάμες και φτάνει στην χώρα μας το 2010. Συγκεκριμένα καταλήγει στην (τότε) Εμπορική Τράπεζα και παραμένει στη χώρα μας για 5 ημέρες. Στη συνέχεια φεύγει και καταλήγει στην Γερμανία. Ο καθηγητής Σπ. Σημίτης με δήλωσή του τότε ανέφερε πως τα χρήματα ήρθαν για την αγορά ενός ακινήτου αλλά τελικά δεν προχώρησε στην αγορά γιατί δεν ευνοούσε το οικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Η δήλωση

Ο Σπύρος Σημίτης πάντως σε δήλωσή του τότε (Ιούλιος 2017) ανέφερε: «Εργάστηκα ως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης επί πενήντα περίπου χρόνια. Δίδαξα επίσης κι εργάστηκα στις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία. Συνεργάστηκα επανειλημμένα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σύζυγός μου εργάστηκε ως ψυχαναλύτρια επί σαράντα περίπου χρόνια, με σημαντική επιπλέον εκδοτική δραστηριότητα. Κατά την περίοδο 2001 μέχρι και το 2011 είχα στην Γερμανία καθαρά εισοδήματα ύψους 1.448.000 ευρώ – σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορίας – μετά δηλαδή από τις φορολογικές και άλλες κρατήσεις. Τις δύο προηγούμενες δεκαετίες τα εισοδήματά μου ήταν πιο υψηλά, ή τουλάχιστον αντίστοιχα. Από την πώληση ακινήτων μου στην Ελλάδα επίσης, έχω εισπράξει περίπου 500.000 ευρώ.

Οι αποταμιεύσεις μας αυτές προέρχονται από την εργασία μιας ζωής. Είναι σημαντικές. Τις επενδύσαμε σε διεθνείς τράπεζες κρίνοντας τις αποδόσεις. Στην Ελλάδα έκανα ένα έμβασμα στις 21/5/2010 με το ποσό των 845.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου. Τις μέρες εκείνες υπήρξε στην Ελλάδα έκρηξη ανησυχίας, με συνέπεια μεγάλη φυγή κεφαλαίων. Αγορά ακινήτου υπό τις συνθήκες αυτές δεν ήταν πια νοητή. Επανάφερα το ποσό των 800.000 ευρώ στην Τράπεζα του τόπου κατοικίας μου, στην Γερμανία. Η φήμη που κυκλοφόρησε – ότι τα χρήματά μου έχουν “παράνομη προέλευση” είναι ως εκ τούτου αναληθής και άκρως συκοφαντική. Όλα τα χρήματά μας είναι προϊόν της δουλειάς μας.»

Τι δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός

Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με δήλωσή του στην οποία τονίζει: «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Και ο Μ. Χρυσοχοΐδης

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346999-Tromos-Semite-syggenon-kai-philon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...