Τρόμος στις φυλακές Μαλανδρίνου – Συνεχίζεται η ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον Αλκετ Ριζάι

alket_rizai_531_355– Οπλισμένος και αποφασισμένος δηλώνει οτι είναι ο κακοποιόςΑλκέτ Ριζάι  
– Κρατάει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και ζητάει αυτοκίνητο για να διαφύγει
– Τονίζει πως είναι η τρίτη απόπειρα απόδρασης και φαρμακερή
– Διαπραγματευτής και ομάδες ΕΚΑΜ στις φυλακές

Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η ομηρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα από τον αλβανικής καταγωγής κρατούμενο, Αλκέτ Ριζάι.

Ο Ριζάι κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, απαιτώντας,να του δοθεί αυτοκίνητο και να διαφύγει από το χώρο των φυλακών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους να τους προσφερθεί το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά θα αποδράσουν από τις φυλακές.

Η ομηρία ξεκίνησε αργά το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες ο Ριζάι κατάφερε, άγνωστο πως, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με την βοήθεια τουλάχιστον δύο συγκρατούμενών του, να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων έχει στην κατοχή του μαχαίρι και κρατά στο χέρι του κάτι που μοιάζει με χειροβομβίδα. Απειλεί να τινάξει τις φυλακές στον αέρα αν δεν αφεθεί ελεύθερος καθώς σκοπός της ζωής του είναι  η απόδραση όπως ισχυρίζεται. Επίσης ζητάει αυτοικίνητο για να διαφύγει  και μέσω του δικηγόρου του διαμηνύει πως είναι οπλισμένος και αποφασισμένος να αποδράσει. “Είναι η τρίτη φορά και φαρμακερή” τονίζει ο Ριζάι κάνοντας γνωστές τις διαθέσεις του.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερη η σύντροφός του Σούλα και η γυναίκα που τον είχε βοηθήσει να αποδράσει στο παρελθόν.

Στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένου να πειστεί ο κρατούμενος να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να λήξει η κατάσταση συναγερμού στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Πηγή:newsit.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...