Τσίκινης:«Θα έχουμε εκπλήξεις στους νέους πίνακες των διαιτητών»

Ο Ηρακλής Τσίκινης προανήγγειλε αλλαγές, με δύο διαιτητές να χάνουν την ιδιότητα του διεθνούς και 5-6 να μπαίνουν στη λίστα της Super League

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο πρώην διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε για το VAR αλλά και τις αλλαγές στους νέους πίνακες των διαιτητών.

Αρχικά είπε για την καθυστέρηση στο VAR:

«Είχαμε προβλέψει ότι μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση γιατί είναι και το τεχνικό κομμάτι. Οι διαιτητές έχουν περάσει από τη διαδικασία πιστοποίησης της FIFA, αλλά απομένει το τεχνικό κομμάτι. Τα μισά γήεπδα της Λίγκας δεν έχουν τις υποδομές για να λειτουργήσει, καθυστέρησε και το κομμάτι της χρηματοδότησης από την Πολιτεία, οπότε πάμε τέλη Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη. Ακόμη και στα καλύτερα γήπεδα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να λειτουργήσει. Σε αρκετά δεν υπάρχει καμία υποδομή, είναι ένα κομμάτι που πρέπει να τρέξει πολύ. Η γραφειοκρατία χτύπησε και το ποδόσφαιρο. Επρεπε να τρέξει πιο γρήγορα ο διαγωνισμός. Και έτοιμα να ήταν τα γήπεδα έπρεπε να υπάρχει 15ήμερο δοκιμών. Το τελικό στάδιο κρίνεται από τους ανθρώπους της FIFA που είναι πιστοποιημένοι. Και φυσικά ζητούμενο είναι και η αξιοπιστία του VAR, να μην υπάρχει καμία πρόσβαση από κανέναν, γιατί έχουν ακουστεί διάφορα πράγματα».

Για το αν θα βοηθήσει και το VAR αλλά και το θέμα των νέων πινάκων:

«To VAR είναι βοηθητικό μείωσης του μεγάλου λάθους. Οι πίνακες έπρεπε να έχουν βγει. Υάρχουν κάποια ζητήματα στην Εκτελεστική Επιτροπή, είναι τυπικό. Τους έχει ο κ. Περέιρα και σε 15 μέρες θα τους έχουμε. Η λογική πάει στο ότι θα έχουμε ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Πιστεύω πως θα υπάρχουν εκπλήξεις στον πίνακα, δύο αλλαγές στον πίνακα των διεθνών και 5-6 στον πίνακα της Super League, που θα είναι νέοι. Ο κ. Περέιρα δεν ακούει κανέναν και λογοδοτεί μόνο στη FIFA».

metrosport.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...