Τσίπρας:Αν συνέβαινε τέτοιο διπλωματικό φιάσκο και «TurkAegean» με εμένα πρωθυπουργό, θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη

Η ανακοίνωση του κ. Τσίπρα μαζί με τη συνέντευξη στο OPEN

Αν συνέβαινε τέτοιο διπλωματικό φιάσκο και «TurkAegean» με εμένα πρωθυπουργό, θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη
Πριν από λίγο άκουσα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει ότι όχι μόνο θα εκσυγχρονιστεί ο στόλος των τουρκικών F16, αλλά ότι η άποψη και η θέση του είναι να πουλήσουν 40 νέα F16 στην Τουρκία.
Όταν είχα θέσει αυτό το ζήτημα στον πρωθυπουργό, στη Βουλή, πριν από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι όλα ήταν ψέματα. Άρα λοιπόν, ή ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ή έμαθε στη συνάντησή του με τον Μπάιντεν την αμερικανική θέση και δεν μας το είπε. Ή ακόμα χειρότερα, ο κ. Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκη.
Η Ελλάδα τα δίνει όλα στους Αμερικανούς, δίνει όπλα στην Ουκρανία, κατ’ απαίτηση των Συμμάχων μας και την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί πουλάνε και εκσυγχρονίζουν αεροσκάφη της Τουρκίας για να κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Χθες και προχθές είχαμε μια ιστορική καμπή. Μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, το 2016, είχαμε την πλήρη επιβεβαίωση της απόλυτης στήριξης της Δύσης στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό εκφράζει μια ακραία αναθεωρητική ρητορική.
Αν όλα αυτά είχαν συμβεί με εμένα πρωθυπουργό, και αν την ίδια στιγμή είχαμε την κατοχύρωση από την πλευρά της Τουρκίας του «TurkAegean», θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη.
Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί μία επικίνδυνη για τη χώρα εξωτερική πολιτική που μας οδηγεί από ήττα σε ήττα, από βατερλό σε βατερλό. Κάθε φορά που έχουμε ένα φιάσκο, βγάζει από το μανίκι την εξαγγελία αγοράς νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Δεν ξέρω στα πόσα δισ. θα φτάσουμε για να καλύψουμε τις ήττες του, αν παραμείνει για πολύ στη διακυβέρνηση της χώρας.
Έχουμε μία δεινή διπλωματική ήττα, αλλά σήμερα τα ελληνικά ΜΜΕ λένε ότι η τουρκική αντιπολίτευση κάνει κριτική στον Ερντογάν. Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο προβάλλουν τις θέσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης περισσότερο από ό,τι την ελληνική αντιπολίτευση.
Ζητάμε εκλογές γιατί ανησυχούμε.
Διότι βλέπουμε ότι η ΙΧ εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη μας μπλέκει σε κινδύνους, και διότι βλέπουμε ότι η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Αν αυτό συνεχιστεί για πολύ, είναι μια συνθήκη που θα οδηγήσει σε κοινωνική κρίση.
[Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Open»]



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...