Τσίπρας: Ανάπτυξη και μέτρα για μετά το 2018 δεν συμβαδίζουν

«ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

«Η ανάπτυξη και μέτρα για μετά το 2018 δεν συμβαδίζουν», εκτίμησε ο πρωθυπουργός κα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός και στις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και το ίδιο περιμένει και από τους θεσμούς.

Ακόμα, σημείωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οφείλει να επιμείνει με παρρησία στη θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, και όχι να πιέζει για πρόσθετα μέτρα λιτότητας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σημείωσε ότι σε μια περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας για την Ευρώπη, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή της δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη νομοθέτηση νέων μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2019.

Επίσης, πηγές του κόμματος υπογραμμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και υποχρέωσή της απέναντι σε κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και απέναντι στους νησιώτες του βορειοανατολικού Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...