Τσίπρας: Εξαιρετικό το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών

Συγχαρητήρια στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, για το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντάς τον «φίλο». Με ανάρτηση στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εξαιρετικό το αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας πως η Αριστερά μπορεί να εμπνεύσει, ενώ σημείωσε πως στις εκλογές δεν αποφασίζουν οι δημοσκοπήσεις αλλά οι ψηφοφόροι και ειδικά οι νέοι.
Ο πρωθυπουργός, με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις, έγραψε πως ούτε οι εκφραστές του Νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας ούτε ο δεξιός λαϊκισμός μπορούν να δώσουν ελπίδα στους λαούς.Σε άλλη ανάρτηση του άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις γράφοντας, ότι «πριν δυο μήνες οι δημοσκοπήσεις είχαν αποφασίσει τη συντριβή του. Στις εκλογές όμως αποφασίζουν οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι νέοι. Η Αριστερά που τολμά μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους λαούς».

Τζανακόπουλος: επιλογή αριστερής στροφής το αποτέλεσμα στη Βρετανία

Τα πρώτα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών δικαιώνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που κατάφερε να μετατρέψει το Κόμμα των Εργατικών σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική δύναμη στη Βρετανία μετά από πολλά χρόνια κι αυτό έγινε με μια επιλογή αριστερής στροφής. Ακριβώς αυτή η πολιτική στροφή έπιασε τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η κ. Μέι υπέστη μια πολύ μεγάλη ήττα, η ίδια βρίσκεται αποδυναμωμένη στο εσωτερικό του κόμματός της», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”.Εκτίμησε γενικότερα ότι υπάρχει μια τάση που σιγά-σιγά εμπεδώνεται σε όλον τον κόσμο, μια τάση αμφισβήτησης της υπάρχουσας σκληρής πολιτικής της λιτότητας. Σημείωσε ότι διαμορφώνεται στις εργαζόμενες τάξεις ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής της λιτότητας και το μεγάλο ερώτημα είναι από ποιον θα εκφραστεί αυτό και θα πρέπει να εκφραστεί από τις δυνάμεις της Aριστεράς.

Δημοκρατική συμπαράταξη: σοβαρή εξέλιξη η ενίσχυση του Κόρμπιν

«Η επιτυχής καταγραφή της κεντροαριστεράς με την  μεγάλη άνοδο των ποσοστών και την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με βάση την μέχρι τώρα απόλυτη επικυριαρχία των συντηρητικών είναι μια σοβαρή εξέλιξη για όλη την Ευρώπη».

Τα παραπάνω σχολιάζει σε ανακοίνωση της για το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών η Δημοκρατική Συμπαράταξη.«Η ισχυροποίηση του Εργατικού κόμματος με την ριζική επαναφορά του στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία είναι ένα  ακόμα ελπιδοφόρο μήνυμα για την σοσιαλδημοκρατία. Η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, η κριτική στο κυρίαρχο οικονομικό δόγμα της λιτότητας και η επιμονή στη μεταρρυθμιστική αντίληψη αποτελούν τα κοινά θεμέλια των δημοκρατικών σοσιαλιστικών δυνάμεων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζοντας ότι σε αυτή τη κατεύθυνση εργάζεται αποφασιστικά και η ίδια.

ΣΥΡΙΖΑ: μεγάλη επιτυχία Κόρμπιν- ανοίγει δρόμο κατά της λιτότητας

Εξαιρετική επιτυχία για το Εργατικό Κόμμα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του κατά 10 μονάδες, προσεγγίζοντας το 40%.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, η επίδοση του Εργατικού Κόμματος διέψευσε όλα τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες προεξοφλούσαν την ήττα του και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την εξαιρετική καμπάνια του Τζέρεμι Κόρμπιν και του Εργατικού Κόμματος, η οποία επικεντρώθηκε στις κοινωνικές ανάγκες, στο κράτος πρόνοιας και τα δημόσια αγαθά. Σημειώνει, παράλληλα, πως κατάφερε να γυρίσει το κλίμα, εμπνέοντας τους πολίτες και ιδίως τη νέα γενιά.Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει το Εργατικό Κόμμα και επισημαίνει πως η εκλογική επίδοσή του ανοίγει τον δρόμο για μία νέα Ευρώπη πέραν της λιτότητας.«Απευθύνουμε τα συγχαρητήρια μας στο Εργατικό Κόμμα. Η εκλογική του επίδοση ανοίγει τον δρόμο για μια νέα Ευρώπη που θα αμφισβητήσει τον μονόδρομο της λιτότητας», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/287798-Tsipras-Exairetiko-to-apotelesma-ton-bretanikon-eklogon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...