Τσίπρας: Επιτυχημένη η επιστροφή στις αγορές

Τσίπρας: Επιτυχημένη η επιστροφή στις αγορές

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με έναν επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα και το πιο ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη δυσάρεστη περιπέτεια του μνημονίου» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος  στο Μέγαρο Μαξίμου τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας, για το πώς θα συνεργαστούμε, ώστε να εργαστούμε, προκειμένου τον επόμενο χρόνο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα το πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα, για την Ελλάδα της μετά το πρόγραμμα περιόδου». Καταλήγοντας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όπως πάντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και εταίρος για να οργανώσουμε επιτυχημένα την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα».

Μοσκοβισί: Διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως

 Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα, συμπληρώνοντας ότι διάλεξε τη σημερινή ημέρα γιατί είχε το προαίσθημα ότι κάτι θα συμβεί.

«Αυτό έγινε εφικτό από τα πολύ θετικά μηνύματα που υπήρχαν: τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, τη συμφωνία του ΔΝΤ, τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε. «Συνεπώς», υπογράμμισε, «είναι η ώρα να δοκιμάσουμε στις αγορές και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένη η δοκιμή». «Και είναι τώρα η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ώστε η Ελλάδα να είναι κανονικός εταίρος στην Ευρωζώνη», συνέχισε. Ο επίτροπος διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι εκεί ως πλήρης εταίρος και ως φίλος-σύμμαχος της Ελλάδας».

«Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως», ανέφερε και επισήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν πριν. Νομίζω μπορεί να είναι 1,8% αν όχι παραπάνω φέτος, 2,5% την επόμενη χρονιά και αυτή είναι η συνθήκη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους Έλληνες».Μετά τη συνάντηση ο Μοσκοβισί είπε ότι «η εμπιστοσύνη επανέρχεται και χρειάζεται να εργαστούμε μαζί, χέρι-χέρι, με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε μια έγκαιρη επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος».«Δύο χρόνια μετά, είμαστε ένα βήμα πριν από το να οικοδομήσουμε μια ιστορία επιτυχίας, και μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα θα είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ευρώπη», συνέχισε.Όσον αφορά στην πορεία από εδώ και πέρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι ο δρόμος ήδη υπήρξε πολύ δύσκολος και τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ζητήσουμε για το υπόλοιπο πρόγραμμα νέα μέτρα τόσο δυσκολα όσο εκείνα που ήταν αναγκαια για την ολοκλήρωση της β αξιολόγησης».

Το θέμα του χρέους έθεσε ο Παυλόπουλος

Αυτό που ο Επίτροπος Μοσκοβισί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της έκαναν για την Ελλάδα είναι κάτι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε εισαγωγικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το διάλογο που είχε, παρουσία των μέσων ενημέρωσης, με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Είναι κάτι που αφορά το μέλλον και τη συνοχή της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, επανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ό,τι συμφωνήσαμε, θα το τηρήσουμε στο ακέραιο», διαβεβαίωσε εξάλλου για να προσθέσει όμως: «Περιμένουμε -όταν έλθει η ώρα αυτή- να γίνει αυτό που πρέπει, και από τους εταίρους στο θέμα του ελληνικού χρέους», ζήτησε ο Πρόεδρος. Υπογραμμίζοντας, στο σημείο εκείνο, το «μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους». Συνεπώς, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες ενέργειες, συμπλήρωσε. Ταυτοχρόνως δε, εξέφρασε την ελληνική υποστήριξη για τη θεσμική ενίσχυση του Eurogroup.Από την πλευρά του, ο Γάλλος Επίτροπος έστειλε σαφές μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα: παρατήρησε, ειδικότερα, ότι οι θέσεις των δύο πλευρών είναι «σχεδόν ταυτόσημες» και εξήρε τις ελληνικές προσπάθειες, δεδομένης της ψήφισης 140 μέτρων τις προάλλες, όπως είπε. Γεγονός που του επέτρεψε να κάνει λόγο για «νέα φάση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα».Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, παρατήρησε επίσης και κατέληξε: «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/294264-Tsipras-Epitychemene-e-epistrophe-stis-agores ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...