Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (Εικόνες & Βίντεο)

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (Εικόνες & Βίντεο)

Τσίπρας

“ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019”

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τα εγκαίνια του κεντρικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Δεν φοβάμαστε να διαπραγματευτούμε ούτε όμως υπογράφουμε λευκά χαρτιά όπως έκαναν οι προηγούμενοι» διεμήνυσε, τονίζοντας ότι «μοναδικός γνώμονας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καταστρεπτική την πενταετία 2010 – 2015, προσθέτοντας πως «βγαίνουμε σιγά σιγά από αυτό το βαθύ τούνελ τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, έχοντας όμως στο μυαλό μας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια». 

Όπως είπε, είμαστε στα τελευταία δύσκολα μέτρα μιας δύσκολης διαδρομής, έχουμε όμως αισιδοξία ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και τον τελευταίο δύσκολο κάβο.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά αναφορά στο εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας πως είναι είναι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να δώσουμε από το περίσσευμα τη «13η συνταξη». Πρόσθεσε ότι αυτό που τον στεναχωρεί δεν είναι οι αντιδράσεις των έξω, τις οποίες και χαρακτήρισε αναμενόμενες, αλλά οι αντιδράσεις των μέσα.

Έκανε επίσης λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη λέγοντας «πώς μπορεί κανείς ξαφνικά να περάσει από μία βαθιά ύφεση σε μία σταθεροποίηση και ανάπτυξη το 2017 και 2018. Αυτά τα μεγέθη έχουν κατακτηθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας μίας επίμονης δουλειάς με σχέδιο».

«Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019»

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Μιλώντας συγκεκριμένα για την αναθεωρημένη σύμβαση του έργου τόνισε ότι προβλέπεται δωρεάν χρήση στις εκλογές και σχολίασε ότι αυτή θα αργήσει, θα γίνει το 2019.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, με την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, παραδίδεται σήμερα στο σύνολό του στους πολίτες, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμάτας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, έστειλε μήνυμα ότι η «έστω οριακή» επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση της ανάπτυξης το 2017 δεν είναι κενό γράμμα αλλά πραγματικότητα ενώ εξήγγειλε την έναρξη, εντός του 2017, διαλόγου με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος Μορέας είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο».

«Καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα», επισήμανε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι με τον Μορέα αλλάζει η μορφή της πόλης, η οποία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και καθίσταται μέσω του αυτοκινητοδρόμου κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι ο δήμος Καλαμάτας είναι πλεονασματικός.

Στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Στο μεταξύ, το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι φέτος καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για την ειδική αγωγή. Σημείωσε ακόμη ότι έγιναν 9.500 διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργήθηκαν 578 τμήματα πανελλαδικά, εκ των οποίων στην Πελοπόννησο 27 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 16 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύθηκαν έξι νέες σχολικές μονάδες.

Μαθητές του σχολείου προσέφεραν δώρα στον Πρωθυπουργό με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει: «Αυτά τα δώρα είναι τα πιο ωραία και τα πιο ελπιδοφόρα, η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας σε δύσκολες συνθήκες είναι να βλέπουμε αυτή τη ζεστασιά και αυτό το χαμόγελο. Σε αυτή τη ζωή όποιος δίνει παίρνει».

Τσίπρας

Τσίπρας

τσιπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

τσίπρας

 

πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

Φωτογραφία εξωφύλλου: Eurokinissi

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...