Τσαβούσογλου: Απειλή για την Τουρκία κάθε όπλο Κούρδων της Συρίας

Απειλή για την Τουρκία θεωρεί ότι είναι κάθε όπλο που εξασφαλίζει η πολιτοφυλακή “Μονάδες Προστασίας του Λαού” των Κούρδων της Συρίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε την αντίθεσή της Άγκυρας στην αμερικανική απόφαση να εξοπλίσει τα μέλη της YPG για τον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Mεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απευθυνόταν σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, χαρακτήρισε την YPG τρομοκρατική οργάνωση, όπως και το απαγορευμένο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ το γνωρίζουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συμπλήρωσε εξάλλου ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, πρόκειται να συζητήσει αυτά τα ζητήματα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί, νωρίτερα, δήλωσε ότι η Άγκυρα ελπίζει οι ΗΠΑ να σταματήσουν να παρέχουν υποστήριξη στην YPG.

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παρουσία τρομοκρατικών οργανώσεων που θα απειλούσαν το μέλλον του τουρκικού κράτους… Ελπίζουμε η αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τέλος σε αυτό το λάθος. Μια τέτοια πολιτική δεν θα είναι ευεργετική, δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο ίδιο τσουβάλι με τρομοκρατικές οργανώσεις”, είπε ο κ. Τσανικλί, σε συνέντευξή του σε τουρκικό δίκτυο.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/283162-Tsaboysogloy-Apeile-gia-ten-Toyrkia-kathe-oplo-Koyrdon-tes-Syrias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...