Τσακαλώτος: Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται μέσω blog, κυρία Βελκουλέσκου…

Ολοκληρώθηκε η σημερινή πρώτη συνάντηση του 3ου γύρου της διαπραγμάτευσης ,κυβέρνησης και τρόικας. Μία αρχή, που έγινε με «γκρίνια», καθώς τα πρώτα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι, ήταν οι εκατέρωθεν τοποθετήσεις που έχουν βάλει «φωτιά» στην διαπραγμάτευση.

Κάτι το δημοσίευμα των κ.κ. Obstfeld και Thomsen που ανέφεραν απαιτήσεις για νέα μέτρα, ενώ παράλληλα, έριχναν το «φταίξιμο» για τους υψηλούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% στην ελληνική πλευρά, κάτι οι απαντήσεις από την ελληνική πλευρά, τα αίματα έχουν «ανάψει» για τα καλά στην διαπραγμάτευση, αλλά όλοι δηλώνουν πρόθυμοι να δουλέψουν στενά, για την επίτευξη της συμφωνίας σε επίπεδο Θεσμών (Staff Level Agreement – SLA).

Πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση, ανέφεραν ότι τέθηκε το θέμα του άρθρου στο blog του ΔΝΤ για το οποίο η ελληνική πλευρά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τέτοιες κινήσεις εν μέσω διαπραγμάτευσης. Από την ελληνική πλευρά έγινε η παρατήρηση στην Ντέλια Βελκουλέσκου, ότι «η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω blogs» και ότι οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί συντάσσονται με την άποψη αυτή, γεγονός που ομολογουμένως αποτυπώθηκε στις σχετικές δηλώσεις της Κομισιόν και του ESM.

Από την άλλη πλευρά της διαπραγμάτευσης, η απάντηση της επικεφαλής, της αποστολής  του ΔΝΤ ήταν, ότι το Ταμείο εκτιμά πως  η συγκεκριμένη δημοσίευση, δεν είχε ως στόχο να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση αλλά να γίνει μία καταγραφή θέσεων.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν ότι η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών η οποία ήταν οργανωτικού χαρακτήρα.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, της αίθουσας όπου διεξάγεται η διαπραγμάτευση, συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα εργασιών -σε επίπεδο επικεφαλής αλλά και τεχνικών κλιμακίων- με στόχο να κλείσουν αρκετές από τις εκκρεμότητες που παραμένουν και να ολοκληρωθεί το SLA.

Παράλληλα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται η συζήτηση και για τα δημοσιονομικά που αφορούν το 2018, αλλά και για τα εργασιακά, ώστε να κλείσουν και αυτά τα ζητήματα άμεσα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...