Τσακαλώτος: Να έλθουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές

«ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ»

«Η Ελλάδα θέλει να βάλει ένα “τέλος” στη διαμάχη με τους δανειστές, μέσω ενός “έντιμου συμβιβασμού”, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένει μία συμφωνία, η οποία θα συνεπάγεται την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έως την άνοιξη του 2017.

«Μία τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βγει δοκιμαστικά στις αγορές αργότερα, εντός του ίδιου έτους», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών έχουν «κολλήσει» το τελευταίο διάστημα, καθώς προσκρούουν τόσο στα εργασιακά, όσο και στα δημοσιονομικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, προκειμένου να φθάσουμε σε έναν συμβιβασμό.

Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προειδοποίησε στη συνέχεια, θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη και την πρόωρη επιστροφή στις αγορές, και θα ενισχύσουν την άποψη ότι η Ευρώπη δεν ευθυγραμμίζεται με τους πολίτες της.

«Δεν μπορώ να βρω λογική στην επιστροφή σε αβεβαιότητα και καθυστερήσεις», συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμμετέχει «εποικοδομητικά» στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...