Τσακαλώτος στην Bild: Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο

Τσκαλώτος

Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα – Η χώρα είναι πολύ κοντά να επιστρέψει από τον φαύλο κύκλο στον ενάρετο κύκλο”

Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός και εξήγησε πως η χώρα είναι «πολύ κοντά να επιστρέψει από τον φαύλο κύκλο στον ενάρετο κύκλο».

Προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, σημείωσε ότι είναι καθοριστικής συμφωνίας, καθώς θα προλειάνει το έδαφος γι’ αυτή τη στροφή.

«Είμαι πολύ κοντά σε έναν συμβιβασμό» έσπευσε να συμπληρώσει, παρότι απέρριψε εκ νέου το αίτημα του ΔΝΤ για νέες περικοπές συντάξεων και μείωση των φοροαπαλλαγών.

Προς επίρρωση των θέσεών του, ο ίδιος παρέπεμψε στην Παγκόσμια Τράπεζα, τονίζοντας πως «αν εφαρμοστούν όλα όσα ζητούν, τότε οι Έλληνες συνταξιούχοι θα βρίσκονται σε πολύ χειρότερη μοίρα, εν συγκρίσει με τον ευρωπαϊκό μέσον όρο, πόσω μάλλον με τους Γερμανούς συνταξιούχους».

Σε κάθε περίπτωση, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, παροτρύνοντας βέβαια, το Ταμείο να λάβει γρήγορα την απόφασή του και να σταματήσει τις παράλογες αξιώσεις.

Παρομοίως, κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος, ορισμένοι από τους Ευρωπαϊκούς εταίρους θα πρέπει να φθάσουν «σε έναν τίμιο συμβιβασμό και για το χρέος, το συντομότερο δυνατόν».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...