Τσακαλώτος στη Βουλή: Έχω μια στενάχωρη είδηση για τη ΝΔ – Βγήκαμε στις αγορές

Τσακαλώτος στη Βουλή: Έχω μια στενάχωρη είδηση για τη ΝΔ – Βγήκαμε στις αγορές

Με προτροπή προς τη Νέα Δημοκρατία να μη στενοχωριέται από τις επιτυχίες της χώρας ανακοίνωσε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έχω μια στενάχωρη είδηση για τη Νέα Δημοκρατία. Πριν από λίγο έκλεισε η επιτυχημένη μας έκδοση. Βγάλαμε πενταετές ομόλογο ύψους 2,5 δις ευρώ με επιτόκιο 3,6 % και το κουπόνι κάτω από το 3,5%” είπε ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι αυτά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελούν το 36% από τη συνολική απαίτηση της χώρας για όλο το 2019 χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο όλων το ότι όποιος δει τη συμμετοχή των επενδυτών θα διαπιστώσει ότι αρχίζει σημαντικότατη μεταστροφή από hedge funds σε κανονικούς επενδυτές. “Η Eλλάδα αλλάζει κατηγορία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Καταλήγοντας είπε : “Είχα προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι καλό είναι και η Ν.Δ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση να μη βάλει όλα τα αυγά στο ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Είχε αποτύχει η στρατηγική ότι δεν βγαίνουμε από το Μνημόνιο και ότι θα κοπούν οι συντάξεις. Θεωρώ λάθος της αντιπολίτευσης και λάθος της πολιτικής μας σκηνής τη χαιρεκακία. Ελπίζω ότι τους επόμενους εννιά μήνες θα μπορέσετε να επενδύσετε σε μια στρατηγική που δεν θα σας στενοχωρεί κάθε καλή είδηση για την κοινωνία και την οικονομία”.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352920-Tsakalotos-ste-Boyle-Echo-mia-stenachore-eidese-gia-te-ND-Bgekame-stis-agores ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...