Τσακαλώτος: Τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή θα βοηθήσουν στη μείωση των φόρων

Παπανάτσιου: Το ΣΔΟΕ καλείται να επικεντρώσει την δράση του στην καταπολέμηση της διαφθοράς…

Τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς θα συνδράμουν στην προσπάθεια μείωσης των φόρων και υλοποίησης του κοινωνικού προγράμματος, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής της νέας ηγεσίας του ΣΔΟΕ.

Χρέη νέου επικεφαλής του Σώματος ανέλαβε ο Σταύρος Θωμαδάκης, αντικαθιστώντας τον Κώστα Χρήστου, ο οποίος θα διατελέσει γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή του κ. Θωμαδάκη, είναι έντιμος και αποτελεσματικός και έχει ένα όραμα για το ΣΔΟΕ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, επεσήμανε ότι η απόδοση των μη παραμετρικών μέτρων, όπως τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, δεν λαμβάνονται υπόψη από τους θεσμούς για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικά «γιατί θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές και να υλοποιήσουμε το κοινωνικό πρόγραμμά μας».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε πως «το ΣΔΟΕ καλείται να επικεντρώσει την δράση του στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διακίνησης των ναρκωτικών, του σοβαρού οικονομικού εγκλήματος και των απειλών κατά της πνευματικής ιδιοκτησίας».

Την ίδια ώρα, ο κ. Θωμαδάκης διαβεβαίωσε πως «θα κάνω ό,τι περνάει από τα χέρια μου. ώστε να υπάρχει ούριος άνεμος στα πανιά μας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...