ΤτΕ: Αμετάβλητα τα επιτόκια τον Μάρτιο, πιο φτηνά τα επιχειρηματικά δάνεια

Αμετάβλητα τα επιτόκια τον Μάρτιο. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, παρέμεινε αμετάβλητο, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων μειώθηκε. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΤτΕ, το περιθώριο επιτοκίου μειώθηκε στις 4,16 εκατοστιαίες μονάδες, έναντι 4,22 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη πλευρά, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,31% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,09%,  ενώ το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από επιχειρήσεις αυξήθηκε στο 0,18% από 0,15% τον προηγούμενο μήνα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 0,66%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,47%.

Στο 14,54% το επιτόκιο των καταναλωτικών

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος,  το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, ανοικτά δάνεια και υπεραναλήψεις) ήταν αμετάβλητο στο 14,54%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενοεπιτόκιο μειώθηκε κατά 98 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,58%.

Πιο φτηνά τα επιχειρηματικά δάνεια

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,59%. Το μέσο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια  μειώθηκε  στο 7,25% από 7,28% τον προηγούμενο μήνα. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου1 αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,12%. Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 21 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,38%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,82% και για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,04%. Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο1 αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,76%.

Αμετάβλητο το επιτόκιο των καταθέσεων

Αμετάβλητο παρέμεινε, το Μάρτιο του 2017, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα του συνόλου των καταθέσεων, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων μειώθηκε. Το περιθώριο επιτοκίου μειώθηκε στις 4,40 εκατοστιαίες μονάδες, έναντι 4,45 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

21

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/282853-TtE-Ametableta-ta-epitokia-ton-Martio-pio-phtena-ta-epicheirematika-daneia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...