Τόγκο: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές

Είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 4 Νοεμβρίου μαζί με άλλα τρία άτομα – Εκτός από τον 20χρονο Έλληνα αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι δύο όμηροι – Ο τρίτος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας – «Είμαι χαρούμενος, είναι καλά στην υγεία του» λέει ο πατέρας του στο protothema.gr

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός, ο οποίος κρατείτο όμηρος με ακόμα τρία μέλη του ελληνόκτητου πληρώματος πετρελαιοφόρου, το οποίο δέχτηκε επίθεση από πειρατές στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Μάθαμε ότι απελευθερώθηκε κι ότι είναι καλά στην υγεία του. Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του στο τηλέφωνο και περιμένω με αγωνία νέα του. Δεν ξέρω πότε θα έρθει στην Ελλάδα και στο σπίτι μας γιατί πρέπει να του βγάλουν Visa και αν δεν μπορέσουν σήμερα, λογικά από Δευτέρα. Δεν γνωρίζω περισσότερα, περιμένουμε ενημέρωση και ανυπομονούμε να σφίξουμε στην αγκαλιά μας το παλικάρι μας» δήλωσε ο πατέρας του στο protothema.gr.



Ο Έλληνας ναυτικός είναι δόκιμος μηχανικός και μόλις 20 χρονών. και η οικογένειά του, στο άκουσμα της είδησης της απαγωγής του, είχε σημάνει συναγερμό, καθώς ο νεαρός αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι οι τρεις από τους τέσσερις ομήρους που είχαν απαχθεί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο τέταρτος έχασε τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από ασθένεια και όχι από τους πειρατές.

Για τους υπόλοιπους τρεις -που είναι καλά στην υγεία τους- έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους. Ο ένας είναι ο 20χρονος Έλληνας, ενώ οι άλλοι δύο είναι από τη Γεωργία και τις Φιλιππίνες.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρία.

«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζει η ανακοίνωση.

«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών.

Τέλος, η εταιρεία ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...