Τόλης Βοσκόπουλος: Η μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο και η συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα (VIDEO)

Τόλης Βοσκόπουλος: Η μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο και η συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα (VIDEO)
Τον υποδέχτηκαν με τιμές, όπως αρμόζει σε έναν πρίγκιπα. Ο πρίγκιπας του ελληνικού πενταγράμμου, έδωσε μια συναυλία για όλους εκείνους που αγάπησαν τον Τόλη, τα τραγούδια του την μουσική του.
Το Βεάκειο κατάμεστο από νωρίς. Η εμφάνισή του θύμιζε κάτι από τα παλιά, αυτό δηλαδή που είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος, μεγάλο μέρος της ελληνικής μουσικής. Αγέρωχος, σα να έχει περάσει από δίπλα του ο χρόνος, μας ταξίδεψε στην κυριολεξία. Μας ταξίδεψε στην καλή ελληνική λαϊκή μουσική. Τέσσερα χρόνια απουσίας  και όμως φάνηκαν πολλά. Γιατί ο Τόλης Βοσκόπουλος, είναι ίσως ο τελευταίος της γενιάς του καλού λαϊκού τραγουδιού.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την μεγάλη συναυλία του

{youtube}GpeifmsQ4ro{/youtube}

Μια νύχτα ένα πέρασμα από τα καλύτερα μας χρόνια, γεμάτο αναμνήσεις, συγκίνηση και νοσταλγία για όσα ζήσαμε ακούγοντας και πάλι τα τραγούδια του σημάδεψαν τις πιο έντονες στιγμές της ζωής μας. Γιατί ένα από τα στοιχεία που δημιούργησαν τον μύθο του Τόλη Βοσκόπουλου ήταν και η διαχρονική δύναμη των τραγουδιών του. Η ασύγκριτη διάρκεια τους μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Έτσι ακριβώς και όταν ανέβηκε στην σκηνή του Βεάκειου, ο Μίμης Πλέσσας. Μια αγκαλιά που κρατάει χρόνια, όπως και τα τραγούδια που έχει γράψει ο μεγάλους μουσικοσυνθέτης. Χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια, που μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων. Όρθιοι οι θεατές του κατάμεστου θεάτρου χειροκροτούσαν δυο μύθους.  Στην ίδια σκηνή ο Τόλης Βοσκόπουλος και στο αρμόνιο ο Μίμης Πλέσσας. Πόσο μεγάλες στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Βεάκειο του Πειραιά;

Δύο μεγάλοι μουσικοί μαζί σην σκηνή. Μίμης Πλέσσας, Τόλης Βοσκόπουλος

{youtube}KCvTOSMaSNg{/youtube}

Δυο καλλιτέχνες που στήριξαν το καλό ελληνικό τραγούδι.Εκεί όμως και νεότεροι καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος  Βέρτης. “Νικολάκη” τον αποκάλεσε ο Τόλης Βοσκόπουλος.  Μια συναυλία που πέρασε στην ιστορία, όπως γραμμένο είναι και το όνομα του Βοσκόπουλου. Γραμμένο με χρυσά γράμματα.

Ο δήμος Πειραιά, τίμησε τον Τόλη Βοσκόπουλο για την προσφορά του στο ελληνικό  τραγούδι και τον πολιτισμό και ζήτησε από τον έλληνα τραγουδιστή να ξανατραγουδήσει στην πόλη που μεγάλωσε και τον ανέδειξε.
Και ήταν όλοι εκεί. Τέσσερις γενιές ανθρώπων. Μικρά παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι που τραγούδησαν με την ψυχή τους. Εκεί και η Μαρία. Η αγαπημένη κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου, που ανέβηκε στην σκηνή για να προσφέρει μια ανθοδέσμη στον πατέρα της.

Η συναυλία έκλεισε με τον Τόλη Βοσκόπουλο να ευχαριστεί συγκινημένος τους χιλιάδες φίλους του που βρέθηκαν στον Πειραιά και τον τίμησαν. Πραγματικά, όσοι είχαν την ευκαιρία και την τύχη να βρεθούν από κοντά, ξέρουν ότι είναι τυχεροί, και θα λένε, ήμουν και εγώ εκεί….

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...