Τόνωση της τοπικής απασχόλησης με «ΟΠΑΠ Forward»

Τόνωση της τοπικής απασχόλησης με «ΟΠΑΠ Forward»

Εκπαιδευτικά σεμινάρια και ευκαιρίες απασχόλησης από τη Δίοπας Α.Ε. που συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ

«Δίχτυ» προστασίας των άνεργων γυναικών της Νέας Μηχανιώνας έχει απλώσει η εταιρεία Δίοπας Α.Ε., η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία είναι η μόνη στην Ελλάδα που κατασκευάζει δίχτυα με κόμπο για ιχθυοκαλλιέργειες και αλιεία, αθλητικές δραστηριότητες και ποικίλες άλλες χρήσεις. Μάλιστα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Νέας Μηχανιώνας όπου δραστηριοποιείται,  η Δίοπας Α.Ε. εκπαιδεύει τις άνεργες γυναίκες της περιοχής στην τέχνη της παραδοσιακής κατασκευής διχτυών, προσφέροντας τους επαγγελματική διέξοδο.

Είκοσι άνεργες γυναίκες έχουν ήδη απορροφηθεί στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, που απασχολεί συνολικά 80 άτομα και επιδιώκει να  αναπτυχθεί περισσότερο μέσω του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε το βίντεο:

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη. Σε αυτό συμμετέχουν συνολικά 40 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Όλες τους λαμβάνουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Οι 19 από τις 40 εταιρείες, που εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» την άνοιξη του 2016, έχουν ενισχύσει το τζίρο τους και έχουν αυξήσει τις θέσεις εργασίας τους. Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργήσει 209 άμεσες και 2.481 έμμεσες νέες θέσεις απασχόλησης, ενώ ο κύκλος εργασιών τους έχει ενισχυθεί κατά 20%.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/347535-Tonose-tes-topikes-apascholeses-me-OPAP-Forward ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...