Τ.Λουκόπουλος: Μεγάλη μέρα για τη Ναυπακτία η έγκριση του φακέλου για το Ξενία-Ανοιχτή η πόρτα της επαναδιεκδίκησης της δημαρχίας

-Εγκρίθηκε η μετατροπή του Ξενία σε πολιτιστικό και τουριστικό πολυχώρο ύψους 2.000.000 ευρώ

-3ος σε αξιολόγηση ο φάκελος του δήμου Ναυπακτίας ανάμεσα σε 84 υποψηφιότητες

-Αναβαθμίζεται ο κεντρικός ιστός της πόλης-

-Η ολοκληρωση των εργασιών συμπίπτει με τη λήξη της δημοτικής θητείας Λουκόπουλου-Τι θα κάνει ο δήμαρχος;Ερώτηση του Nafpaktianews με τον δήμαρχο να αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το σενάριο της εκ’ νέου καθόδου του στις εκλογές

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του Ξενία παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι,στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος.

Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχή έκβαση του φακέλου της αναμόρφωσης του Ξενία στο ΕΠΠΕΡΑΑ,μέσω του οποίου ο δήμος θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες αναμόρφωσης του κτιρίου

Σύμφωνα με τα σχέδια,αναμένεται να δημιουργηθεί εστιατόριο,καφετέρια,συνεδριακος χώρος,αίθουσα ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου,καθώςεπίσης και χώροι φιλοξενίας επισκεπτών.Όλα αυτά με χρονικό ορίζοντα διετίας από την στιγμή της υπογραφής της σύμβασης

Αναμφίβολα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για ένα κτίριο που αποτελούσε το φιλέτο της περιοχής,με τον διακαή πόθο όλων των δημοτικών αρχών να μπορέσουν να δώσουν ουσιαστική λύση .Και γιάυτή τη δημοτική αρχή αποτελούσε ένα στοίχημα που φαίνεται -αν όλα πάνε καλά- ότι θα κερδιθεί και θα προσδώσει αρκετούςπόντους σ’αυτή.Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορική του γνωριμία με την υπόθεση του Ξενία,διαβάζοντας ένα έγγραφό της διεύθυνσης υγιεινής που ανέφερε ότι πολύ απλά επρόκειτω για μια υγιειονομική βόμβα μέσα στην καρδιά της πόλης και ένας χώρος παραβατικότητας για πολλούς.

Ακολούθως έκανε αναδρομή στα όσα επιχείρησαν να κάνουν από το 2000 και μετά όλες οι δημοτικές αρχές.Τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης του τουριστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του κτιρίου,ενώ έκανε αναφορά στις παρεμβατικές εργασίες συντήρησης του κτιρίου προκειμένου να γλυτώσει από τη διάβρωση και την υγρασία που το ταλαιπωρούσαν.

Το Ιούλιο του 2015 ανέφερε ο δήμαρχος συντάχθηκε ο χάρτης των μελλοντικών χρήσεων,κάνοντας παράλληλα στατικό έλεγχο στον φέροντα σκελετό του κτιρίου,δηλαδή έλεγχο στην ποιότητα κατασκευής του κτιρίου,έγιναν οι  αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες,νομιμοποίηση του κτιρίου,άδειες οικοδομής για όλες τις εργασίες και κατατέθηκε η σχετική πρόταση.Ωστόσο πριν την πρόταση ανέφερε ο δήμαρχος καταρτίστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου χάρις στο οποίο ο δήμος απέσπασε υψηλή βαθμολογία στο φάκελο της χρηματοδότησης.

Παράλληλα ο κ. Λουκοπουλος αναφέρθηκε στις αισθητικές παρεμβάσεις πέριξ του κτιρίου αλλά και τον παραλιακό πεζόδρομο από την οδό Αρβανίτη μέχρι την οδό αγελάου,ένα έργο που προωθεί το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ναυπάκτου.Μια πόλη που μπορείς και σ’αρέσει να ζεις,αξίζει να την επισκεφθείς,είναι το σύνθημα της δημοτικής αρχής.

Το κόστος ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος του έργου ανέρχεται στα 2.550.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ,ενώ το επιπλέον ποσό που  ενδεχομένως να απαιτηθεί ύψους 250.000 ευρώ ,αυτό θα καλυφθεί αν απαιτηθεί από το ταμείο παρακαταθηκών με μια ετήσια επιβάρυνση για το δήμο ύψους 25.000 ευρώ,όσο δηλαδή μια μάντρα σε μια απομονωμένη περιοχή.Στο ποσό αυτό προστίθεται ένα ποσό ύψους 600.000 από το leader για τις ανάγκες της ψηφιακής αναπαράστασης,γιατί το όλο σχέδιο θα περιλαμβάνει εστιατόριο,καφετέρια,συνεδριακό κέντρο,αίθουσα ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας και μικρό κέντρο φιλοξενίας υψηλών επισκεπτών.

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...