Υδροηλεκτρικό φράγμα 314 μέτρων ετοιμάζει η Κίνα

Υδροηλεκτρικό φράγμα 314 μέτρων ετοιμάζει η Κίνα
Παραδεχόμενο ότι θα έχει επιπτώσεις στα φυτά και τα σπάνια ψάρια της περιοχής, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του ψηλότερου υδροηλεκτρικού φράγματος της χώρας.

Το φράγμα, ύψους 314 μέτρων, θα εξυπηρετεί τον υδροηλεκτρικό σταθμό Σουανγκτζιανγκού, στον ποταμό Νταντού της επαρχίας Σετσουάν. Θα κατασκευαστεί μέσα στην επόμενη δεκαετία από μια θυγατρική της κρατικής εταιρείας Guodian Group και το κόστος τους αναμένεται να φτάσει τα 24,68 δισεκατομμύρια γιούαν (3,1 δισ. ευρώ).

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο παραδέχτηκε ότι η κατασκευή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής αλλά σημείωσε ότι οι κατασκευαστές έχουν υποσχεθεί να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τις ενδεχόμενες ζημιές.

Το σχέδιο θα πρέπει πάντως να εγκριθεί επισήμως και από το Κρατικό Συμβούλιο.

Το ψηλότερο υδροηλεκτρικό φράγμα του κόσμου είναι το Νουρέκ στο Τατζικιστάν που φτάνει τα 300 μέτρα, όμως άλλα υψηλότερα φράγματα είναι ήδη υπό κατασκευή σε άλλες χώρες. Το ψηλότερο φράγμα της Κίνας είναι ο Σιαογιουάν, με ύψος 292 μέτρα, στον ποταμό Μεκόνγκ. Το αμφιλεγόμενο Φράγμα των Τριών Φαραγγιών, που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό του κόσμου στον ποταμό Γιανγκτσέ έχει ύψος μόλις 185 μέτρα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...