Υπάρχουν ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΕΠΠΤΩΣΕΙΣ των σεξουαλικών κακοποιήσεων, ακόμη και στους ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ τους!!!

Υπάρχουν ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΕΠΠΤΩΣΕΙΣ των σεξουαλικών κακοποιήσεων, ακόμη και στους ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ τους!!!

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

«Οι επιγενετικές μεταβολές στο DNA που οφείλονται στο τραύμα που υπέστησαν όσοι κακοποιούνται, μπορούν να κληροδοτηθούν στα παιδιά τους!!! Πρόκειται για ξεκάθαρο σημάδι, ότι οι εμπειρίες στη ζωή ενός ατόμου, μπορούν να επηρεάσουν τις επόμενες γενιές.
Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ μεταβάλλει την έκφραση των γονιδίων του θύματος.

Αφήνει «μοριακά ίχνη» στο DNA των κυττάρων τόσο των ίδιων των θυμάτων, όσο και το πιο εντυπωσιακό, ακόμα και του σπέρματος τους! Τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί φέρουν το αποτύπωμα του τραύματος στα κύτταρά τους (μια βιοχημική σήμανση, την μεθυλίωση, που είναι ανιχνεύσιμη χρόνια αργότερα).

Η ανακάλυψη αυτού του βιοδείκτη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από την Αστυνομία και τα Δικαστήρια για τη διερεύνηση εγκλημάτων κακοποίησης παιδιών.

Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μπορεί να οδηγήσει τόσο σε βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες βλάβες (κατάθλιψη, άγχος, διατροφικές διαταραχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαταραχές του ύπνου, κλπ.).

Ερευνητές ανακάλυψαν διαφορές στην επιγενετική διαδικασία, των κυττάρων μεταξύ εκείνων που είχαν κακοποιηθεί και εκείνων που δεν είχαν κακοποιηθεί.

Οι απόγονοι των ατόμων που εκτίθενται σε παιδική κακοποίηση είναι σε υψηλότερο κίνδυνο διαταραχών της νευρικής ανάπτυξης και της σωματικής υγείας κατά τη διάρκεια της πορείας ζωής», γράφει, μεταξύ άλλων, ο καθ.Κ.Τριανταφυλλίδης.
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/345090-Yparchoyn-EPIGENETIKES-EPPTOSEIS-ton-sexoyalikon-kakopoieseon-akome-kai-stoys-APOGONOYS-toys ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...