Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην Ε.Ε.

Τεντ Μάλοχ: Καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το Ευρώ! – Οι ΗΠΑ τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια των Γερμανών!

Εγκεφαλικά, μοιράζει στο Βερολίνο, ο γνωστός οικονομολόγος Τεντ Μάλοχ, που δήλωσε ότι θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το Ευρώ! Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, από τον εκλεκτό του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την θέση του πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάλοχ τόνισε ότι «υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», μία δήλωση που έρχεται μετά την πρόταση-προτροπή του προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν τα δημοψηφίσματα για το Ευρώ!

Ο γνωστός οικονομολόγος από το πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, δεν έχει κρύψει τον ευρώσκεπτικισμό του και επανειλημμένως έχει καταφερθεί με δηλώσεις του, κατά του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον  άνθρωπο που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανοίγει τον δρόμο με τις δηλώσεις του, το μήνυμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στην ευρωπαϊκή ηγεμονία της Ε.Ε., είναι ξεκάθαρο.

Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», μιλώντας στο  ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Επίσης, αναφερόμενος στο μνημόνιο, τόνισε πως «υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το εάν θα πρέπει να υπάρχει» μνημόνιο για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του!

Η αναφορά στο Μνημόνιο έχει τεράστια σημασία, ειδικά τώρα, μία ημέρα  πριν το Δ.Σ. του  Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), συνεδριάσει για να εξετάσει τη νέα έκθεσή βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, θεωρείται «εξαιρετικά μη βιώσιμο» και προειδοποιεί για «εκρηκτική αύξηση του χρέους μετά το 2022».

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, του Ταμείου και η νέα εξωτερική πολιτική Τραμπ, που θέλει λιγότερη συμμετοχή σε προβλήματα της Ευρώπης,  αναμένεται να κάνει το ΔΝΤ, επιφυλακτικό σε μία νέα συμμετοχή του σε ελληνικό μνημόνιο!  Η κυβέρνηση Τραμπ, προς το παρόν δεν έχει τοποθετήσει νέο εκπρόσωπο της στο ΔΣ του Ταμείου…

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες,  στην έκθεση αναφέρεται ότι χωρίς ελάφρυνση από την πλευρά των Ευρωπαίων το χρέος θα φτάσει το 275% του ΑΕΠ έως το 2060!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...