Υπεγράφη η σύμβαση για την είσοδο του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Πότε ξεκινάει η εφαρμογή του (ΦΩΤΟ)

Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές για το VAR.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς υπέγραψε το πρωί τη σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα (κοινοπραξία των εταιρειών Medialuso και InDigital) για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ», το γνωστό σε όλους VAR.

Στην υπογραφή ήταν παρόντες ακόμη, εκτός από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης, ο πρόεδρος της InDigital Κώστας Ρούπτσος και ο πρόεδρος της Medialuso Φρανσίσκο Ντε Λα Φουέντε Ρούζ.

Η σύμβαση είναι για πέντε χρόνια, αφορά 1.200 αγώνες πρωταθλήματος της Super League και της Super League 2, 5 τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας και 16 γήπεδα θα διασυνδέονται με οπτικές ίνες.

Ο Ρούπτσος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το VAR θα είναι έτοιμο στη σέντρα του νέου πρωταθλήματος, αν και όπως είπε, θα πρέπει να γίνει σε διάστημα δύο μηνών δουλειά που απαιτεί έξι μήνες, ενώ ο Βασιλειάδης ήταν πιο συγκρατημένος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνει και η εκπαίδευση των διαιτητών και η FIFA να δώσει το τελικό «ΟΚ».

214

Παππάς: «Θα ασχολούμαστε περισσότερο με το θέαμα»

«Είναι το πρώτο βήμα για τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ποδοσφαίρου. Θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές άθλημα να γίνει ακόμη πιο όμορφο. Θα ασχολούμαστε λιγότερο με αποφάσεις των διαιτητών και περισσότερο με το θέαμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Παππάς.

Γραμμένος: «Να σταματήσει η καχυποψία και το μπούλινγκ»

«Ένας μεγάλος στρατηγικός στόχος της ΕΠΟ γίνεται πραγματικότητα», υποστήριξε ο Γραμμένος και πρόσθεσε ότι «το VAR δεν είναι ένα σύστημα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ξεφύγεις από την καχυποψία που στην χώρα μας είναι σε υπερθετικό βαθμό. Μπορείς μέσα από αυτό το πρόγραμμα να δημιουργήσεις νέες συνθήκες για το ποδόσφαιρο.

Πρέπει να σταματήσει η καχυποψία και το μπούλινγκ και να δούμε επιτέλους τον πραγματικό πρωταγωνιστή στο γήπεδο, να είναι στο επίκεντρο, δηλαδή τον ποδοσφαιριστή διότι σήμερα ο πρωταγωνιστής των γηπέδων είναι ο διαιτητής και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Χαρακτήρισε, τέλος, «βήμα προόδου» για το ελληνικό ποδόσφαιρο το VAR.

Παρουσίαση

Ράλλης: «Τέτοια έργα στην Ελλάδα ποτέ δεν σχεδιάστηκαν»

Ο Ράλλης υποστήριξε ότι «δεν θα φέρει μόνο διαφάνεια και αξιοπιστία, είναι ένα έργο που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το VAR είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για όλη την ψηφιακή τεχνολογία, διότι δεν υπήρχε κεντρικός συντονιστικός οργανισμός τόσα χρόνια. Τέτοια έργα στην Ελλάδα ποτέ δεν σχεδιάστηκαν, ούτε υλοποιήθηκαν ακόμη και αν υπήρχαν σαν ιδέες. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που έχουμε ένα τέτοιο έργο στη διάθεση μας».

Ρούπτσος: «Σε δύο μήνες θα είμαστε έτοιμοι»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της InDigital Κώστας Ρούπτσος δήλωσε: «Σε δύο μήνες θα είμαστε σε διάθεση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Υπό κανονικές συνθήκες, ένα τέτοιο οριζόντιο έργο χρειάζεται κατ’ ελάχιστο 6 μήνες υλοποίησης, συν 3 μήνες εκπαίδευσης των διαιτητών. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο, έχουμε βρει ένα τρόπο, για να το υλοποιήσουμε από την αρχή του νέου πρωταθλήματος. Υπάρχει πίεση και θέλουμε βοήθεια όλων και υπουργών και της ομοσπονδίας».

Πηγή: Filathlos.gr

https://www.kontranews.gr/index.php/rss/category/6/rss.xml



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...