Παρακαλούνται οι απόφοιτοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2021, όπως υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους Λύκειο, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Την Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) υποβάλλουν οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου ή αντίστοιχου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), καθώς και οι κάτοχοι ισότιμου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου (πτυχίο Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΛ), εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Γενικού Λυκείου, οποιοδήποτε άλλο έτος από αυτό που απέκτησαν τον απολυτήριο τίτλο τους.

Ο υποψήφιος αφού εκτυπώσει την Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ), (από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ ή του Λυκείου, τη συμπληρώνει και την υποβάλλει συμπληρωμένη, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία 8-3 έως 19-3-2021 στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο.

Η Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων συνοδεύεται υποχρεωτικά από ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μία φωτογραφία (για το Δελτίο Εξεταζόμενου) και την επίδειξη ταυτότητας/διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση των στοιχείων.

Οι απόφοιτοι-υποψήφιοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021, θα εξεταστούν σε τέσσερα (4) μαθήματα και θα είναι υποψήφιοι για ένα (1) μόνο συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού, όπου ανήκει ο υποψήφιος. Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

Διαδικασία κατάθεσης της Αίτησης – Δήλωσης

Οι απόφοιτοι – υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν mail στο Λύκειο με το οποίο να εκδηλώσουν την επιθυμία τους για μετάβαση στη σχολική μονάδα, για υποβολή της αίτησης δήλωσης. Στη συνέχεια ο (Υπο)Διευθυντής του Λυκείου  με απαντητικό mail ορίζει ακριβή ώρα και ημέρα μετάβασης στο Λύκειο, και αποστέλλει στους υποψηφίους συνημμένα και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’826) ΥΑ (ορισμός ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων).  

Οι υποψήφιοι χρησιμοποιώντας τον κωδικό SMS 3 (μετάβαση σε Δημόσια Υπηρεσία…) μεταβαίνουν στη σχολική μονάδα φέροντας μαζί τους το απαντητικό mail του σχολείου, στο οποίο θα αναγράφεται η ακριβής μέρα μετάβασης ( σε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή), το απολυτήριο τους, αν είναι απόφοιτοι, καθώς και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’826) ΥΑ (ορισμός ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων), σε περίπτωση που χρειαστεί να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση τους.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (χωρίς νέα εξέταση)

Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν τώρα Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Όσοι υποψήφιοι για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), άρα συμμετέχουν στη διαδικασία με βάση τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...