Υπογραφή σύμβασης ανακατασκευής τμημάτων στην Πατρών – Πύργου

Υπογραφή σύμβασης ανακατασκευής τμημάτων στην Πατρών - Πύργου

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα, η σύμβαση για την ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου.

Η υπογραφή του έργου «Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της ΝΕΟ Πατρών – Πύργου για άρση της επικινδυνότητας» έγινε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκου Υφαντή ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας, με την παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

«Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι στοχευμένες και σκοπός μας είναι να βελτιωθεί η ποιότητα του οδοστρώματος και να αντιμετωπιστούν άμεσα οι φθορές που είναι επικίνδυνες αλλά και ταλαιπωρούν τους οδηγούς» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Υφαντής τόνισε πως «η Περιφέρεια έχει ήδη προχωρήσει στην αναλυτική καταγραφή των τμημάτων όπου και θα δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις».

Για την Πατρών – Πύργου το έργο προβλέπει τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων ώστε να ενισχυθεί ο βαθμός ασφάλειας του δρόμου σε επιλεγμένα σημεία που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα. Μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα της Εθνικής Οδού όπως Λάππα, Σαγέικα, Βάρδα, Λεχαινά, Χανάκια, Καβάσιλα κ.α.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.500.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Η συντήρηση και η οδική ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες για να υπογραφούν και νέες συμβάσεις και για ανακατασκευές τμημάτων και στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδος όπου και παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...