Υπογραφή σύμβασης για δίκτυο αποχέτευσης οικισμών του Δήμου Αγρινίου

Υπογραφή σύμβασης για δίκτυο αποχέτευσης οικισμών του Δήμου Αγρινίου

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και του αναδόχου, η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Οικισμών Καινούργιου και Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων» του οποίου καθολικός διάδοχος είναι ο Δήμος Αγρινίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος με κόστος 4.831.452,45 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής. Με το έργο αυτό λύνουμε επί της ουσίας το τεράστιο και χρόνιο πρόβλημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και υποβάθμισης της λίμνης Τριχωνίδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής επεσήμανε πως το «επιλέξιμο έργο περιλαμβάνει την αποχέτευση του υπόλοιπου εσωτερικού δικτύου του Δ.Δ. Καινούργιου και του Δ.Δ. Παναιτωλίου και τον αγωγό μεταφοράς των λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό του Αγρινίου, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται μελλοντικά να παραλάβει και τα λύματα του Δ.Δ. Νέας Αβόρανης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός τόνισε πως «μέσω των κύριων αγωγών μεταφοράς προβλέπεται να μεταφερθούν επίσης μελλοντικά και τα λύματα των υπόλοιπων βόρειων παραλίμνιων Δ.Δ που ανήκουν στο Δήμο Παραβόλας».

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...